Afbeelding
Foto:

Boeken-Antiek-Kunst Markt bij Lange Voort tijdens WolkersWeken

cultuur n Oegstgeest eert zijn beroemdste inwoner Jan Wolkers uitvoerig bij gelegenheid van zijn tiende sterfdag op 19 oktober.

Meer dan een week lang vinden er in het schrijversdorp activiteiten plaats waarin de schrijver, beeldhouwer, schilder centraal staat. De middenstand van Oegstgeest zal inhaken op de herdenking van de beroemde schrijver met speciale acties, zoals een exclusieve Boeken-Antiek-Kunst Markt voor het winkelend publiek op zaterdag 21 oktober van 10.00 tot 17.00 uur bij het gezellige winkelcentrum Lange Voort.


'Schrijf je in voor een bedrag uit het Rabobank Wensenfonds'

geven n Enthousiast zitten ze bij elkaar, Ivonne Janka, Menno Nieuwenburg en Frans van Rijn. Alle drie zijn ze deel van het 'marktteam Oegstgeest' van de Rabobank Leiden-Katwijk, dat het lokale en sociale gezicht van de bank vormt.

Het team wil graag zo breed mogelijk bekendmaken dat verenigingen en stichtingen die een rekening hebben lopen bij de Rabobank tot en met 31 oktober weer wensen kunnen indienen.
"De Rabobank keert een deel van de winst niet uit aan aandeelhouders, maar aan de gemeenschap", vertelt Oegstgeestenaar Frans van Rijn, die lid is van de Raad van Commissarissen. "Via het Wensenfonds is dit geld beschikbaar voor lokale verenigingen en stichtingen."

Wensen kunnen worden ingediend in drie categorieën: Zorg, onderwijs & duurzaamheid, buurt & wijk en sport & cultuur.
"Verenigingen die klant zijn bij de bank kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage tussen de 1250 en 5000 euro. Overigens moeten zij ook een deel zelf bijdragen."
Als de aanvragen zijn goedgekeurd, kan iedereen die klant is bij de bank tijdens de Wensenfonds-actie weer digitale stemmen uitbrengen (voor 25 euro per categorie) op zijn of haar favoriete vereniging of stichting. Als er minimaal 50 maal is gestemd, krijgt de organisatie het bedrag, met een maximum van 5000 euro.
In de week van 6 november worden de genomineerden bekendgemaakt, en daarna kan er van 24 november tot en met 17 december gestemd worden. Hoe meer stemmen, hoe groter de bijdrage aan de wens.
De prijzen worden op vrijdag 2 februari tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt.
www.dichterbijleidenkatwijk.nl

Fans van Rijn, Ivonne Janka en Menno Nieuwenburg moedigen aan een verzoek in te sturen. | Willemien Timmers