Jan Wolkerswandelingen vanaf Oud-Poelgeest

wolkers n Rond de tiende sterfdag van Jan Wolkers worden in Oegstgeest van 15 tot en met 26 oktober de Wolkersweken georganiseerd. Er vinden diverse activiteiten plaats. Zo zullen er op de zondagen 15 en 22 oktober Wolkerswandelingen plaatsvinden vanaf Kasteel Oud-Poelgeest.

Bijzonder is dat de organisatie van deze wandelingen op de schouders is genomen door de Wandelclub Oegstgeest. Marja Bosman van de wandelclub heeft een wandeling van 6,2 kilometer gemaakt langs de hoogtepunten van Jan Wolkers in Oegstgeest en een klein deel van Leiden. Op dertien bijzondere punten zal er iets over de kunstenaar verteld worden. De wandeltocht zal tussen de twee en tweeëneenhalf uur duren.
Deelnemers kunnen zich op beide zondagen om 11.00 uur bij het kasteel melden.

Aanstaande zondag, 15 oktober, vinden op Oud-Poelgeest ook de opnamen van het radioprogramma Vroege Vogels plaats. De week erna, op 22 oktober, is er om 13.00 uur een lezing van Wolkers' biograaf Onno Blom. Geïnteresseerden die én de wandeling én de lezing willen meemaken, zullen als eerste groep die dag vertrekken. Hierdoor zullen zij op tijd terug zijn voor de interessante lezing.

Meer over de Wolkersweken op pag 9