Vv Oegstgeest wint met monsterscore

voetbal n Dat de tegenstander van Oegstgeest afgelopen zaterdag niet sterk was, dat was bekend. Maar dat GOL Sport uit Leiden, dat vorig seizoen nog in de zondag vierde klasse speelde, totaal geen tegenstand bood, werd niet verwacht.

In een wedstrijd die nooit een wedstrijd werd, scoorden de Oegstgeestspelers er lustig op los. Of de drie behaalde punten en de vele gescoorde doelpunten aan het eind van het seizoen nog waarde hebben is zeer twijfelachtig.

GOL Sport had in de eerste twee wedstrijden van de competitie al 23 doelpunten tegen geïncasseerd en zelf drie keer gescoord. Dat er zaterdag niet al te grote tegenstand te verwachten was, was voor de wedstrijd al duidelijk. Maar dat de score zo hoog zou uitvallen was ongekend. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Egmond, trok Oegstgeest ten aanval zonder dat GOL Sport daar verdedigend een antwoord op had. Tot overmaat van ramp voor de bezoekers viel na 35 minuten hun keeper geblesseerd uit en nam een veldspeler de plaats onder de lat in. In de vierde minuut was het Roy Elkerbout die de score opende en in de laatste minuut van de eerste helft scoorde Ozan Demirbas het achtste doelpunt van de wedstrijd voor Oegstgeest.

Na de rust geen ander beeld, een machteloze tegenstander en een er lustig op los scorend Oegstgeest. Zo liep de stand snel op tot ongekende hoogte en sloot Oegstgeest deze bizarre wedstrijd af met 19 – 0 winst. Zo heeft Oegstgeest nu de kop van de ranglijst ingenomen met 9 punten uit 3 wedstrijden, mede door het hoge doelgemiddelde.

Doelpunten werden gescoord door: Danny Wenink (4), Bob den Hollander (4), invaller Joep van Tulder (in dertig minuten ook 4 maal), Roy Elkerbout (3), Ozan Demirbas (2), Adil Harfaoui (1) en Roy Dijkstra (1).

Na afloop vroeg menigeen zich af of deze ploeg het eind van de competitie zal halen. En als dat niet zo zou zijn, is het een zinloze wedstrijd geweest.

Zaterdag speelt Oegstgeest de uitwedstrijd tegen Football Factory in Leiden dat met 6 punten op de vijfde plaats staat en let op, de aanvangstijd is later in de middag dan gewoonlijk, om 16.15 uur.