De plaats van de dood in het menselijk bestaan

lezing n Valt er met de dood te leven? Lezing & Gesprek 15 oktober om 15.00 uur in het Dorpscentrum georganiseerd door de Activiteiten Vrijzinnige Protestanten.

Arie C. Kooijman spreekt over de plaats van de dood in het menselijk bestaan. Het leven is ondenkbaar zonder de dood. De dood maakt ons leven eindig en vergankelijk, en daardoor juist betekenisvol. Leven krijgt pas betekenis door de dood. Het gaat in eerste instantie over onze persoonlijke ervaringen met de dood, die soms ontroerend, maar regelmatig ook hartverscheurend kunnen zijn. Hoe gaan wij om met de dood in het algemeen, en met onze eigen onvermijdelijke dood in het bijzonder? Hoe ziet de dood er anno 2017 uit? Mensen gaan vaak dood in een medische context, in een ziekenhuis of hospice. Is er zoiets als een goede dood? De lezing is bedoeld als uitnodiging om na te denken over de plaats van de dood in ons bestaan. Richtbedrag € 5. Dr. Arie Kooijman (theoloog) is geestelijk verzorger in het Alrijne Ziekenhuis Leiden. Info. Gerrie Kooijman tel. 06-1839 2604.


Op 18 oktober bestaat hockeyclub LOHC honderd jaar

lustrum n De Leidsche en Oegstgeester Hockeyclub (LOHC, roepnaam 'Leiden) werd opgericht op 18 oktober 1917'.

Dat is komende woensdag honderd jaar geleden, en dat wordt door de hocheyclub, zoals eerder aangekondigd, groots gevierd. Zo is er op woendag 18 oktober een Lustrum-Symposium van 14.30 tot 17.30 uur onder het motto Poen, Pushen, Prestatie, Plezier. Van 17.30 tot 19.40 uur is er een receptie voor genodigden, en om en om 19.40 uur precies vindt de spectaculaire opening van het Lustrum plaats door de voorzitter van LOHC, Wim Iserief.

Meer feest: 100jaarlohc.nl