Pecos deelt de punten met vrienden

tafeltennis n Van je vrienden moet je het maar hebben. Het Leidschendamse VVV omschreef de komst van Pecos zaterdag als een bezoek van 'bevriende spelers'. Maar bijna waren de Oegstgeester tafeltennissers op een bittere nederlaag getrakteerd.

De opening in de 'Batstee' – waar oud-Pecosser Werff Thomas verrassend aan de kant bleef – was vanuit Pecosperspectief dramatisch. René Waterreus verloor net aan van Matthijs van de Heiden, waarna Jop van der Wiel kansloos was tegen Nolan Schultz. Maar vooral de nederlaag van de nog ongeslagen Tony Nader tegen de nog puntloze Patrick Bruijne, die enkele jaren in Oegstgeest meetrainde, kwam in geen van de voorspellingen voor.
Het is dat Pecos dit seizoen alle dubbels wint, anders had het bij rust met 5-0 achter gestaan, want Waterreus ging, opnieuw nipt en in vijf games, onderuit tegen Schultz.
De pauze bracht een ommekeer. Terwijl VVV, dat vooraf rekende op een nederlaag, moest zien om te gaan met een 4-1 voorsprong, maakten de Pecosjongens een ommetje buiten de zaal. En dat deed wonderen. Fris en scherp keerden ze terug achter de tafel, om met vier overtuigende zeges orde op zaken te stellen 4-5. Het is dat Van der Wiel het karwei net niet afmaakte in het slotduel tegen Van de Heiden. Zo kreeg, dat moet gezegd, VVV de remise die het misschien wel verdiende. En voor Pecos bleef de schade beperkt.
Want hoewel in de strijd voor een topdrie-positie elk punt telt, heeft het magere resultaat van zaterdag geen grote gevolgen op de ranglijst. Pecos staat ruimschoots tweede en zag de nummers drie en vier geen van beide dichterbij komen. VVV heeft nog altijd acht punten minder, Tempo Team verloor met 6-4 in Hilversum en staat nu op tien punten.


Biljarters BCO verliezen van De Engel

biljart n De dag na het feest van Leidens ontzet was het voor de kadristen van BCO geen feest tegen het team van De Engel.

Ben Duivenvoorde (160) kon weinig verweer geven tegen de vlot spelende Louis Opstal (160). Na negen beurten was de eerste winst voor De Engel.

Op de andere tafel maakten Jos Kerkman (dubbelpartij 130) en C. Juffermans (120) er een spannende strijd van. In de negende beurt maakte Juffermans zijn aantal vol en lukte het Kerkman net niet om in de nabeurt gelijk te maken. In de tweede omloop vestigde Ivo Opstal (120) de aandacht op zich door na vier beurten al op 100 caramboles te staan. Kerkman (110) kon hier niet veel tegenover stellen en na negen beurten ging ook de derde partijwinst naar De Engel.

Inmiddels hielden Danny Kind (150) en N. van Noord (120) elkaar aanvankelijk in evenwicht. In de achtste beurt demarreerde Kind echter met een serie van 42 direct gevolgd door 51. Van Noord miste en in beurt tien was de strijd gestreden en had Kind de eer van BCO gered.

Op woensdag 18 oktober speelt BCO weer thuis in het Biljartcentrum de uitgestelde wedstrijd tegen Samonda Den Haag en zal voor de eerste keer gewonnen moeten worden.