Activiteiten in de herfstvakantie

vakantie n De Stichting Evenementen verzorgt in de herfstvakantie een aantal leuke vakantieactiviteiten in het Oegstgeester Dorpscentrum.

Woensdag 18 oktober is er een knutselochtend die geheel in het teken van de herfst zal staan.
's Middags laat percussiedocent Misha Kostava kinderen kennis maken met Afrikaanse trommels en percussie-instrumenten tijdens de speciale vakantieworkshops Djembé en Percussie.

Donderdagmiddag 19 oktober kunnen culinaire kids Smikkelen en Smullen in het Kinderkookcafé en kunnen dance-kids heerlijk swingen tijdens de vakantiedansworkshops van Inge Pieterse: K3-dans, Kidsdance en Street/Clipdance & Hip Hop.

Vrijdagmiddag 20 oktober leren kinderen hoe het is om te dansen met een hoepel tijdens de Hoop-Dance-workshop van Nathalie de Jong. De herfstvakantieactiviteiten worden afgesloten met een gezellige Kinderbios.
Aanmelden of meer info? Ga naar www.st-evenementen.nl of bel 071-5171540.


Nieuws van K&O

cursussen n Ook deze weken zijn er weer tal van interessante cursussen bij volksuniversiteit K&O Oegstgeest. Deze week een aatal activitieten in de spotlights.


De Reformatie – 500 jaar na Luther

Jonas van Tol is als universitair docent vroegmoderne geschiedenis verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis (universiteit Leiden, Faculteit Geesteswetenschappen). In vijf bijeenkomsten maken deelnemers kennis met de verschillende kanten van de Reformatie. Hoe populair was het Katholicisme eigenlijk in de vijftiende eeuw? Hoe zagen de nieuwe theologieën eruit en hoe verspreidden deze ideeën zich door Europa? Hoe veranderde het Protestantisme ideeën over de functie van schoonheid? 5 donderdagavonden van 19.30 -21.00 uur. Data 2 t/m 20 november. Prijs € 65,-

De veelkleurige wereld van de islam

Welmoet Boender is islamoloog en antropoloog en als universitair docent werkzaam bij de Leiden Islam Academie (Universiteit Leiden). Momenteel wordt Europa hard getroffen door terroristische aanslagen in naam van islam. Dat roept voor veel mensen de vraag op wat zij van de islam kunnen verwachten. Hoe verhouden jihadisten zich tot moslims die aangeven dat islam staat voor vrede? Kun je wel spreken van 'de islam' of heeft de islam meerdere gezichten? 3 woensdagavonden van 20.00 – 22.00 uur. Data 8 t/m 22 november. Prijs: € 43,-

Workshop opruimen

Ria Stikkelman is personal organizer en juriste en helpt inmiddels al jarenlang mensen hun huishouden/administratie op orde te krijgen en houden. Deze ervaring plus haar kennis brengt zij mee naar de workshops op de vrijdagochtenden 3 en 10 november. Prijs € 15,-

Volksuniversiteit K&O Oegstgeest - Lange Voort 2u Oegstgeest. 071-5237165 www.ko-oegstgeest.nl