Samenwerking BplusC en Dorpscentrum

muziek n Met ingang van het cursusseizoen 2017-2018 heeft de muziekafdeling van BplusC haar intrek genomen in het Dorpscentrum Oegstgeest. Op donderdagavond 12 oktober ondertekenen Willem van Moort (BplusC) en Pieter Hellinga (Dorpscentrum) een overeenkomst om de samenwerking te bezegelen. Bezoekers zijn tussen 19.00 en 20.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen.

Pieter Hellinga, voorzitter van het Dorpscentrum, beleeft deze samenwerkingsovereenkomst als een mijlpaal in de ontwikkeling van het Dorpscentrum. "In deze vorm bestaat het Centrum nu drie jaar. Het heeft zijn bestaansrecht meer dan bewezen. We willen ontmoeten en verbinden en daarbij is de komst van BplusC een verrijking."
Directeur Willem van Moort is blij met de nieuwe leslocatie van BplusC in Oegstgeest: "We hebben een eigen vleugel in het Dorpscentrum met drie prachtige leslokalen. We geven hier muziekles op diverse instrumenten aan jong en oud. In de toekomst wil BplusC in deze multifunctionele ruimtes ook andere activiteiten programmeren. We kijken uit naar creatieve samenwerkingen binnen het Dorpscentrum, zoals het opluisteren van evenementen met optredens en workshops door leerlingen en docenten van BplusC."

Bezoekers zijn op donderdagavond 12 oktober van harte welkom om een kijkje te nemen in de muzieklokalen. Leerlingen viool en accordeon zullen een optreden verzorgen.

Drie jaar geleden wist een groep Oegstgeestenaren de sluiting van het toenmalig Gemeentecentrum te voorkomen. Sindsdien wordt het door tientallen vrijwilligers gerund. Deze zomer is ingrijpend verbouwd om de komst van BplusC naar het Dorpscentrum voor te bereiden.
Het Dorpscentrum heeft een ideële missie om mensen bij te elkaar brengen. Wekelijks zijn er meer dan 500 bezoekers.


Borrel buurtnetwerk Oegstgeest-Noord

ontmoeting n Op zaterdag 21 oktober organiseert het buurtnetwerk Oegstgeest-Noord de tweede buurtborrel. De borrel vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur in de Haeswijkflat aan de President Kennedylaan 41 te Oegstgeest.

Wie van plan is te komen, kan dit melden voor maandag 16 oktober via mietdebosschere@gmail.com of telefoon 0653267674 (ook whatsapp). De onkosten voor de buurtborrel (drank en hapjes) bedragen €8 per persoon, ter plaatse af te rekenen.


Buurtnetwerken helpen, om je eigen netwerk uit te breiden en daardoor langer zelfstandig te kunnen blijven leven thuis. Het burgerinitiatief is bezig om buurtnetwerken op te zetten in Oegstgeest Noord en Centrum en nodigt inwoners uit om daarin deel te nemen.
Doelstelling van deze borrel is om opnieuw een gelegenheid te creëren om elkaar te leren kennen en de aanwezigen bij te praten over de huidige stand van zaken rondom het burgerinitiatief dat op 2 september zijn recente bijeenkomst hield.

Zoals daar met de aanwezigen uitgesproken, kan het netwerk zich alleen ontwikkelen als ieder bereid is om twee of drie personen uit de buurt aan te geven met wie hij/zij een 'verbinding' wil aangaan. De verbinding betekent in dit kader dat, als hem/haar iets overkomt dat aandacht/actie vereist, deze personen stand-by zijn voor het nemen van nodige of wenselijke acties naar bijvoorbeeld familie. Het zou fijn zijn indien velen kunnen komen met een of twee personen uit de buurt zodat zij ook kunnen kennis maken met dit initiatief. Iedereen is van harte welkom.