Diederik Natté (Jeugdmaster), Sammy Guinau (Jeugdmaster), Marenthe Sijbesma en Mac Visser. | Foto OLTC
Diederik Natté (Jeugdmaster), Sammy Guinau (Jeugdmaster), Marenthe Sijbesma en Mac Visser. | Foto OLTC Foto: OLTC

Natté en Guinau Jeugdmasters tennis

tennis n Tijdens de afgelopen twee weken zijn voor de derde keer op het park van OLTC de McDonald's Tennis Jeugd Masters gespeeld. Ook dit jaar was de inbreng van de Oegstgeester jeugd daarin groot.

Tijdens de (halve) finales, die vanwege het slechte weer helaas zaterdag werden gespeeld bij Dekker in Warmond, hebben een aantal OLTC-ers erg goede prestaties geleverd.

In het koningsnummer, de Jongensenkel tot en met 14 jaar, is het Diederik Natté gelukt om zich tot Jeugdmaster te kronen. In de finale versloeg hij Victor van der Net in een erg spannende supertiebreak van de derde set. "Supergaaf om het seizoen op deze manier af te sluiten, ik ben echt heel erg blij met deze mooie titel", aldus Natté.

Bij de Jongensenkel Groen won de tienjarige Sammy Guinau de titel. Hij deed dit door Jordi Vermeulen met 6-0 6-4 te verslaan. Sammy was trots en begeleidde zijn verzilverde matchpoint met een schreeuw van geluk.

Mac Visser verloor bij de Jongens tot en met 12 van de uiteindelijke winnaar Teun Visser.

Bij de meisjes verloor Marente Sijbesma eveneens in de halve finale bij de Meisjes tot en met 14 van Rachelle Smook. Ook Lizzy Krijnen haalde de finale niet. Sophia Semprimoschnig was te sterk in de halve finale en pakte later op de dag ook de titel.

Al met al is het een erg succesvolle Jeugdmasters geweest voor de Oegstgeester jeugd en is hiermee het buitenseizoen klaar.


De Dag van de Duurzaamheid

ingezonden n Het zal velen vast niet ontgaan zijn: gisteren, 10 oktober, was het De Dag van de Duurzaamheid.

Misschien heeft men van alles gedaan ten gunste van het milieu. Misschien zijn veel mensen iedere dag wel duurzaam bezig. Dat is belangrijk. Heel goed om zo door te gaan.
Voor degenen die zich hiervan minder bewust zijn of misschien wel dachten: 'O ja, de Dag van de Duurzaamheid dat was ook zo, helemaal vergeten', een kleine opfrisser met wat tips om deze dag nog in te halen en… om wie weet iedere maand zo'n dag in te lassen.
Wat er zoal gedaan kan worden:
• Douchen: kan wellicht een minuutje korter
• Wanneer het 's avonds kil wordt, zal de verwarming aan gaan. Om het milieu te sparen kan men de verwarming een of twee graden lager zetten en wat warmere kleding dragen of een dekentje omslaan.
• Een maaltijd maken zonder vlees.
• Reis met de trein of de bus in plaats van met de auto
• Neem de fiets of maak een wandeling, dit is ook nog eens goed voor de gezondheid.
Alle stappen en stapjes helpen.
Henne van Bemmel - Duurzaam Dorp Oegstgeest