Fiks-speelster Melissa Heijne ziet in Veenendaal haar schot in de korf belanden. | Foto Wim van Tuijl Foto:

Fiks verliest in tweede helft grip op wedstrijd

korfbal n Fiks heeft afgelopen zaterdag in Veenendaal de punten aan SKF moeten laten, dat nummer 2 stond op de ranglijst. Het werd 23-19. Consequentie van die nederlaag is dat Fiks de koppositie nu moet delen met de Veenendalers en ook Nieuwerkerk naast zich moet dulden.

Na een snelle 2-0 achterstand kwam Fiks rap terug in de wedstrijd dankzij twee rake inzetten van Ilse Hazekamp. Er ontspon zich een boeiend treffen waarin aanvankelijk de thuisclub steeds een punt uitliep, maar die marge werd iedere keer van doeltreffende repliek van de Oegstgeester formatie gediend. Na twintig minuten gaf Fiks dankzij sterk en bekeken aanvalsacties een wending. Melissa Heijne, Jan Anholts, Kevin Vreeken en Ilse Hazekamp brachten Fiks kansrijk terug in de wedstrijd. Eerstgenoemde twee scoorden dit duel 4, respectievelijk 5 keer. Met een 9-12 ruststand had Fiks een aardig perspectief voor een succesvol verloop.

"Eigenlijk hadden we een paar kansrijke aanvalsacties beter moeten uitspelen om met een gunstiger ruststand aan de thee te gaan", verwoordde Rick Nell. Vervolgt: "In de tweede helft lieten we ons de kaas van ons brood eten. SKF speelde feller en scorend viel het kwartje. Kortom, de thuisploeg kwam in een flow, mede doordat mijn team een aantal doelrijpe korte kansen liet liggen.". Jan Anholts voegde toe dat SKF de bal sneller liet rondgaan en beter de bal binnen de ploeg hield dan Fiks, dat aanvallend bij vlagen te weinig rust in het spel had en de bal te snel inleverde. Bovendien had SKF een prima reservebank. Twee invallers bleken goed op schot en droegen bij aan de uiteindelijke zege.

Tot 17-17 bleef Fiks in de wedstrijd en haakte steeds aan. Uitzicht op resultaat bleef. De demarrage naar 20-17 brak op, mede omdat de tegenstander de ontmoeting professioneel controleerde door langdurige aanvalsacties.

fiks 2

Beter nieuws kwam van het tweede selectieteam. Door een knappe 16-21 zege in Papendrecht op nummer 2 van de ranglijst, PKC 4, staat Fiks 2 nadrukkelijk bovenaan en mag knipogen naar de reserve overgangsklasse.

Komende zaterdag de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen. Tegenstander is Unitas. Dit duel is thuis op de Voskuyl en begint om 15.30 uur. Uniek is dat het in principe de laatste wedstrijd op gewoon gras is, want in de winter staat de aanleg van kunstgrasvelden gepland.