Claire van der Burg reed een bijna foutloze proef met haar pony Hurby. | Foto Martine van der Burg
Claire van der Burg reed een bijna foutloze proef met haar pony Hurby. | Foto Martine van der Burg Foto:

Dressuurwedstrijd bij pensionstal de Vinkenburg aan de Vinkenweg

paardensport n Zaterdagochtend 30 september reden bij pensionstal de Vinkenburg twintig starts een dressuurproef; een ieder op het eigen niveau. Alles was goed voorbereid, met elkaar werd er hard gewerkt, zodat het aan niets ontbrak.

Per dagdeel kwam er een vakkundige jury die de deelnemers beoordeelde. Zo ook bij de zevenjarige Claire van der Burg. Zij reed in de beginnersklasse en reed een bijna foutloze proef met haar pony Hurby. Claire behaalde twee keer een eerste plaats en reed ook de hoogste dagscore en won daarmee ook de Vinkenburgbokaal.

Melissa Jungerius liet zien dat haar paard Zerk voldoende pit had op zijn 20-jarige leeftijd.

Het werd een erg gezellige dag, waarin de deelnemers lieten zien wat ze konden met hun paarden. Martine van der Burg was trots dat haar dochter Claire er uiteindelijk met de Vinkenburgbokaal vandoor ging. "Het is toch een beetje een droom om op een zelf georganiseerde wedstrijd de prijs uit te kunnen reiken aan je eigen dochter", vertelde de trotse moeder. De prijzen werden ter beschikking gesteld door pensionstal de Vinkenburg, boeketterie Zandbergen en Horseshop de Bles uit Leiden.

De volgende wedstrijd zal waarschijnlijk volgend jaar voorjaar worden gehouden.


UDO vecht terug en wint

voetbal n Met twee verloren wedstrijden achter de rug, is er bij de UDO-selectie wel de 'must' om te herpakken. Vooral de 0-7 van vorige week tegen SEV deed pijn. Hoewel SEV uiteindelijk zeker de betere ploeg was, was de uitslag wel wat vertekend. Maar ja als je geen kansen benut, dan kun je ook geen vuist maken. Afgelopen zaterdag thuis tegen KSD-Marine. Uit ervaring weet UDO dat KSD-Marine een lastige ploeg is om tegen te spelen.

In het begin van de wedstrijd had KSD-Marine wel het betere van het spel. Ze leken toch wat geraffineerder uit de startblokken te komen. In de negende minuut kwam KSD-Marine op 0-1. In de resterende tijd van de eerste helft miste UDO vele kansen. Kansen bleven onder andere onbenut van Pascal Franken, David Schnorhk, Timo Lichtenbeld en Wouter de Bruijn. Maar dat UDO het achterin ook goed echt goed dicht wist te houden, is zeker een compliment waard en geeft blijk van heel veel inzet en teamgeest. De UDO-selectie deed er alles aan om goed voor de dag te komen. Ze moesten zich natuurlijk wel revancheren van de 0-7 wedstrijd tegen SEV.

In de tweede helft kon UDO steeds meer druk zetten en kwamen er ook steeds meer kansen. Ongeveer tien minuten in de tweede helft werd dit beloond. Vanuit een corner maakte Timo Lichtenbeld, die vorige week wat onfortuinlijker was, de 1-1. Even later leek het erop dat Wouter de Bruijn in de 16 meter onreglementair opzij werd gezet bij een doelkans. De verder zeer goed fluitende arbiter A. Khouch beoordeelde dit echter anders.

Na ruim een half uur schoot David Schnorhk de bal zeer doelmatig langs de keeper het doel in: 2-1. Met de drie punten voor de wedstrijd in het vooruitzicht haalde de UDO-selectie alles uit de kast om dit ook echt te realiseren. Het hele team, geen enkele speler uitgezonderd, werkte keihard om de groter wordende druk van KSD-Marine het hoofd te bieden. Bovendien liet de scheidsrechter zich ook niet door KSD-Marine spelers misleiden tot het geven van allerlei gefingeerde overtredingen. Gele kaarten waren nodig om dit in goede banen te leiden: 2 voor UDO en 4 voor KSD-Marine.

Gedurende de wedstrijd zijn de volgende wissels nog het veld ingekomen: Diederik Houbolt, Kubilay Isik en Quinten van Velzen.

revanche

De 2-1 voor UDO is een mooi resultaat en een revanche op de eerdere twee verloren wedstrijden. En dit dankzij heel hard werken en optreden als één team. Een compliment waard voor de selectie en de technische staf aangevoerd door Nikivor van Rijn. Met deze winstpartij komt UDO nu op de tiende plek in de stand. Dit smaakt zeker naar meer. Nu maar hopen dat dit de start is van de weg naar boven.

Volgende week speelt UDO uit tegen WVC uit om 14.30 uur. WVC speelde afgelopen zaterdag tegen SEV. SEV won met 4-1. WVC heeft op dit moment nog geen punten binnengehaald en zal er dus op gebrand zijn om dit bij UDO wel voor elkaar te krijgen.

Pascal Franken, aanvoerder van UDO 1, in duel. | Foto lichtenbeldfoto.nl