Deze week vindt in elke groep een voorleeswedstrijd plaats en sluit men de KinderBoekenWeek af met een voorleeswedstrijd. De winnaar zal de Joris de Witte tijdens de regionale voorleeswedstrijd vertegenwoordigen.
Deze week vindt in elke groep een voorleeswedstrijd plaats en sluit men de KinderBoekenWeek af met een voorleeswedstrijd. De winnaar zal de Joris de Witte tijdens de regionale voorleeswedstrijd vertegenwoordigen. Foto:

Enge opening Boekenweek op Joris de Witte

lezen n Ook op CBS Joris de Witte is de 'Gruwelijk Enge'kinderweek feestelijk geopend. Groep 8-leerlingen verzorgden tijdens de opening een spetterende dans op het themalied van Kinderen voor Kinderen 'Gruwelijk Eng!'. Leerlingen uit groep 4, 5 en 6 gaven nog een 'gruwelijk enge' muzikale voorstelling.

Daarna werden de prijswinnaars van de leesbingo bekend gemaakt, waaraan alle leerlingen konden meedoen. Hierbij was het de bedoeling op om vreemde plaatsen en met rare attributen een boek te lezen of voorgelezen te worden, zoals lezen onder de tafel, op de w.c., onder de douche, op de trap met een zonnebril of een hoedje op. De winnaars van de leesbingo mochten een 'gruwelijk eng' boek in ontvangst nemen.
De kinderBoekenWeek duurt nog tot en met 15 oktober.