Afbeelding
Foto:

Arriva plant bomen bij de Klink

groen n Medio november worden er namens Arriva en haar reizigers honderden bomen geplant bij de Klinkenbergerplas. Bij elkaar hebben zij in het programma 'Samen voor Groen' op dit moment 2.600 bomen 'bij elkaar gespaard', waarvan de helft op de Filipijnen wordt geplant. Vervoerder Arriva hoopt de teller op 3.000 bomen te krijgen en is daarvoor een samenwerking aangegaan met webshop Fleur.nl.

Arriva lanceerde in september 2016 in samenwerking met Trees for All het boomplantprogramma Samen voor Groen. Een programma waarin de vervoerder samen met haar reizigers spaart voor bomen. Bomen nemen namelijk CO2 op uit de atmosfeer. Door de aanplant van nieuwe bomen wordt er dus weer een stap gezet richting CO2-neutraal reizen. Bovendien wordt de regio er ook letterlijk groener van.

In maart 2017 zijn de eerste 2.800 bomen geplant: 1.400 in het Bentwoud en 1.400 op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen. Sindsdien zijn er nog eens 2.600 bomen gespaard. Arriva houdt nu een actie om extra bomen te doneren, zodat er in november 3.000 bomen de grond in kunnen.

Meer informatie op arriva.nl/samenvoorgroen.


Oegstgeestenaar met vals geld

politie n Tijdens de 3-oktoberfeesten is een Oegstgeestenaar aangehouden met vals geld.

Bij de politie kwam via de horecaondernemers en de kermis exploitanten informatie binnen dat er geprobeerd werd om met vals geld te betalen.
Op 2 oktober, even voor middernacht, werd is op de Molenwerf een verdachte aangehouden voor het aanbieden van vals geld. De man die met vervalst geld wilde betalen was een 29-jarige Oegstgeestenaar. De recherche heeft deze zaak in onderzoek.


Musicalreis

muziek n Bij de Stichting Evenementen staat op 15 november een reis naar de musical De Marathon op het programma: Herkenbaar, tragikomisch en oer-Rotterdams. Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek. Aanmelden of meer informatie: www.st-evenementen.nl of bel 071-5171540.