Vv UDO haalt oud papier op 9 oktober op

ophalen n Afgelopen maandag, 2 oktober, werd er veel papier buiten gezet, ook al werd er vanwege de feesten in Leiden door UDO geen papier ingezameld.

"Er waren simpelweg geen ophalers beschikbaar. Niet bij UDO maar ook niet bij de ophaalwagens. Dat heeft ons al langer geleden doen besluiten de ophaaldag een week te verschuiven. Jammer genoeg is dat niet overal duidelijk geweest. In het ophaalweekeinde worden onze gele ophaalborden neergezet. Wij geven daarmee aan dat wij de eerstkomende maandag oud papier zullen ophalen. Hoe het ook zij, als wij voor verwarring hebben gezorgd dan bieden wij hiervoor onze excuses aan. En voor alle duidelijkheid, op 9 oktober maken wij weer onze bekende ophaalronde", aldus een woordvoerder van UDO.


Samenwerken om schuldhulpverlening voor te zijn

zorg n Kunnen we samenwerken om schuldhulpverlening voor te zijn? Die vraag zal Jan Siebols, voorheen directeur van de Gemeentelijke kredietbank van Amsterdam, dinsdag 10 oktober stellen. Hij werd gevraagd om een project op te zetten om te voorkomen dat mensen bij zijn instelling te recht komen. Dat werd het project: 'Vroeg eropaf'. Dit project is zeer succesvol want door de vroege signalering van schulden is in Amsterdam het aantal huisontruimingen afgenomen met 41%. In Oegstgeest zijn schulden vaak verborgen, maar niet minder ingrijpend. Jan Siebols zal hierover vertellen en ons uitdagen met de vraag: Wat kan je als bedrijf, overheid, organisatie, kerk, burger (anders) doen om vroegsignalering te bevorderen? Het diaconaal platform organiseert deze avond en iedereen is van harte uitgenodigd. Na afloop is er een hapje en drankje.

Dorpscentrum, Kapelzaal, dinsdag 10 oktober, 20.00- 22.00 uur