Werk van de Leiderdorper Wim Lustig is de komende maanden te zien bij Galerie Tijd voor Kunst.
Werk van de Leiderdorper Wim Lustig is de komende maanden te zien bij Galerie Tijd voor Kunst. Foto: PR

Nieuwe expositie Galerie Tijd voor Kust

cultuur n De nieuwe expositie bij Galerie Tijd voor Kunsttoont werk van Wim Lustig uit Leiderdorp.

Na zijn opleiding tot goud- en zilversmid heeft Wim ruim dertig jaar gewerkt in die branche. Gedurende die periode heeft hij vele bijzondere objecten gemaakt. Na zijn werkzame periode heeft hij het schilderen opgepakt. Hij volgde onder andere lessen bij Ars Aemula, Atelier Henk Sentel en bij Robert Daalmeijer.
In de expositie kan men kennismaken met zijn veelzijdig talent: wonderschone stillevens, krachtige portretten en magisch realistisch werk.

Op 13 oktober om 16.30 vindt de officiële opening plaats. Dichter-performer Jaap Montagne uit Leiden zal de opening verrichten door een gedicht voor te dragen.


De expositie van Galerie Tijd voor Kunst is te zien van 1 oktober tot 23 februari 2018, maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot17.00 uur.
Duinzigt Oegstgeest, Meetings en Workspace - Rhijngeesterstraatweg 40 D
www.galerietijdvoorkunst.nl
www.duinzigt-oegstgeest.nl


Nieuwe jeugdwerkcursussen van start

plezier n Deze week gaan bij de Stichting Evenementen de eerste van zo'n 20 jeugdwerkcursussen in het Oegstgeester Dorpscentrum van start.

Dankzij de inzet van dansdocenten Susanne de Rooij, Inge Pieterse en Nathalie de Jong kan er in het Dorpscentrum weer gedanst worden. Voor de allerkleinsten zijn er de cursussen Peuterdans (2-4jr) en K3-dans (4-6jr); voor de iets oudere kids (7-9 jr) is er Kidsdance en voor jongens en meiden uit de hoogste basisschoolgroepen (9-12jr) de cursus Street/Clipdance met Hip Hop. Nieuw is Hoop Dance (8-12jr): een nieuwe danscursus, waarbij gedanst wordt met hoepels.
Ook Misha Kostava gaat opnieuw van start met zijn populaire cursussen Djembé en Percussie (7-14jr).

Musicaldocente Susanne de Rooij heeft het plan om met 15 muzikale kids een schitterende musical in te studeren. Mogelijk wordt in juni 2018 de musical Belle en het Beest uitgevoerd. Om in te spelen op de toenemende vraag naar muzieklessen voor jongere kids gaat na de herfstvakantie ook Voice4Kids (7-9jr) weer op het programma.
Ook acteur, regisseur en theatermaker Pim Karhof hoopt na de herfstvakantie een aantal jeugdige acteurs en actrices (8-12jr) te verwelkomen bij Toneelspelen.

Tijdens de teken/schildercursussen (6-9jr en 9-12jr) van Fem Stamkart komen diverse technieken aan de orde en wordt ingespeeld op de individuele mogelijkheden van de deelnemers.
Bij Woodykids (9-12jr) maken de kinderen leuke voorwerpen van hout:
Voor nieuwsgierige kinderen die leuke en leerzame proefjes willen doen opent het Juniorlab (8-11jr) ook opnieuw haar deuren en voor kinderen die met duurzame techniek aan de gang willen gaan is er Technicakids (9-12jr).
Opnieuw opent het Kinderkookcafé op diverse dagen haar deuren. Tijdens de kooklessen maken de kookkids (8-12jr) zelf een heerlijke maaltijd klaar. Later dit seizoen is er speciaal voor jongere kinderen (7-9jr) de cursus Kokkies en is er voor de meer ervaren kookkids (9-12jr.) de cursus Kids Culinair.
Bij De Bakkerij gaan de jeugdige bakkers (9-12 jr) aan de slag met deeg, bakvormpjes, deegrollers enz.
Nieuw in het cursussenaanbod van dit seizoen zijn de speciale Kinderyoga-cursussen (4-7jr/7-12jr)

Inschrijven of meer info: www.st-evenementen.nl of bel (071) 5171540.