De start-bijeenkomst van het tweede Buurtnetwerk. | Foto PR
De start-bijeenkomst van het tweede Buurtnetwerk. | Foto PR Foto: PR

Geslaagde start tweede buurtnetwerk

ontmoeting n Op zaterdagmiddag 30 september verzamelde zich een gezelschap voor de eerste en tegelijkertijd start-bijeenkomst van het tweede Buurtnetwerk van het Burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest (LZLO) - geheten 'Oud-Oegstgeest'.

Leden van het Bestuur LZLO, een lid van de Oegstgeester gemeenteraad - Ria Pasterkamp - en een gevarieerde groep dorpsgenoten uit onder meer de De Kempenaerstraat, Marelaan, Oudenhoflaan, Rembrandt van Rijnlaan en de Warmonderweg verzamelden zich op de Regentesselaan voor een plezierige bijeenkomst bij gastvrouw Pauline Goddijn.
Tijdens en na de inleiding van LZLO Voorzitter Guus Bannenberg, aangevuld door bestuursleden Alice van Elk en Paul van Grevenstein, kwamen achtereenvolgens de volgende onderwerpen aan de orde: het ontstaan van het Burgerinitiatief LZLO en de vele zorgcollectieven in den lande, het bewezen nut van Buurtnetwerken, het gebruik van sociale (buurt-)Apps en last but not least de positie en rol van de gemeente.

Onder het genot van een glas ontspon zich vervolgens een geanimeerd gesprek waar het Bestuur LZLO weer het nodige van heeft opgestoken.