Kadristen BCO lijden nederlaag

biljart n De laatste wedstrijd in september in en tegen Almere kende vele verrassingen met in het begin al vuurwerk. Jos Kerkman (110) zag D. van 't Hof (120) in slechts vier beurten de finish bereiken en zo de eerste partijpunten voor Almere binnen halen. Deze prestatie werd nog verbeterd, maar nu door BCO-er Wilfred Wijnnobel. Tegen R. van Aerle (140) produceerde Wijnnobel met fraai spel reeksen van 23, 69 en 58 waarmee hij zijn aantal van 150 in slechts drie beurten uit maakte, moyenne 50. De stand werd hierdoor ook weer gelijkgetrokken (2-2). Tussentijds was Ben Duivenvoorde (160) in een moeizame strijd gewikkeld tegen R. v. Garderen (350). Na een aanvankelijke goede start wilde het voor beide spelers niet zo vlotten en regen de beurten zich aaneen. Het venijn zat in de staart want in de 18e beurt produceerde Van Garderen een serie van 93 waarmee hij zijn partij uit maakte. Duivenvoorde nam hier echter geen genoegen mee en wist in de nabeurt zijn ontbrekende 37 caramboles te scoren en zo nog een remise te behalen; stand nu 3-3. Danny Kind (150) kon het niet bolwerken tegen M. Vreekamp (190) die na een sterke start (35, 28 en 71) in de tiende beurt de partij winnend kon afsluiten en hiermee de winst voor Almere op 5-3 bepaalde.

Woensdag 4 oktober is in Oegstgeest de derby tussen BCO en De Engel in het Biljartcentrum Oegstgeest


Paeoniapassion verliest bij EDO

biljart n De eerste seizoens-uitwedstrijd van BCO/Paeoniapassion.com werd verspeeld bij biljartcentrum Sloterdijk tegen EDO'83.

Bij het inspelen werd duidelijk dat BCO men met extreem 'lang' materiaal te maken zouden krijgen. Bob van Ingen Schenau had er in zijn partij tegen Frans van den Assem duidelijk last van. Hij kwam al snel op achterstand in de partij. Bob kreeg geen gevoel met de tafel en verloor in 46 beurten met 30-23. Op de andere tafel kwamen Robert Koster en tegenstander Richard van de Erf sterker uit de startblokken. Richard en Robert maakten er een spannende pot van en waar telkens de moyennes rond de één lagen. Uiteindelijk kon Robert de partij naar zich toe halen en won in 37 beurten, 35-31. Rens Hoeba startte zeer stroef in zijn partij tegen de jonge Derek Brink, die goed scoorde en ook de verdediging goed in de gaten hield. Rens kreeg geen vat op zijn tegenstander noch op zijn eigen spel, en kwam op grote achterstand. Een serie van 6 van Rens om tot een stand van 28-25 te komen, kwam helaas net te laat om Derek nog onder druk te zetten. Rens moest de zege aan de jeugd laten, 30-28 in 51 beurten. Kopman Paul Witteman trad aan tegen bekende coryfee van weleer, Frans de Vries. Paul kreeg in deze zoveel 'losbanders' op te lossen, dat hij ze zelfs begon te raken. Paul kon lang in het spoor van Frans blijven, maar bij stand 26-23 plaatste Frans een beslissende serie naar 33-23 en won uiteindelijk in 51 beurten, 35-28.

De eerste verliespartij dus voor BCO/Paeoniapassion.com. BCO staat nu met 2 uit 2 in de middenmoot. Volgende wedstrijd: Aanstaande vrijdag 6 oktober, thuis tegen Brouwer Project Design.