Voor de wedstrijd werd het nieuwe elektronische scorebord onthuld door Madelon Eltink (en Antal de Witte). | Foto PR
Voor de wedstrijd werd het nieuwe elektronische scorebord onthuld door Madelon Eltink (en Antal de Witte). | Foto PR Foto: PR

Feestelijke onthulling scorebord ASC

voetbal n Traditioneel nodigt de ASC-Businessclub aan het begin van het voetbalseizoen haar leden uit voor een hapje en een drankje bij de aftrap van het eerste.

En dus was twee weken geleden op zondagmiddag (17 september) een lunch voor sponsoren en donateurs en voorzitter Matthijs Huizing gaf een rondleiding door het nieuwe clubhuis. Ook hebben de leden kennis kunnen maken met de nieuwe trainer van het eerste, Mo Bougrine, die een tipje van de sluier heeft opgelicht over de strategie voor de selectie dit seizoen.

Tevens was er een primeur deze middag. Voor de wedstrijd werd het nieuwe elektronische scorebord onthuld door Madelon Eltink van Maandag en de voorzitter van de Businessclub, Antal de Witte. Het was een heuglijk moment op een onverwacht zonnige dag op Sportpark Overveer. De wedstrijd tegen HWD eindigde in 3-3, maar gezegd mag worden dat het eerste doelpunt op het splinternieuwe scorebord verscheen aan de zijde van ASC. Dat zal wellicht geluk brengen dit seizoen.


Jong Oranje speelt tegen Polen op ASC

voetbal n Op woensdag 25 en vrijdag 27 oktober vinden er op ASC twee bijzondere voetbal jeugdinterlands plaats. De vriendschappelijke wedstrijden worden gespeeld tegen Polen onder 16 en vangen beide keren aan in de middag om 16.00 uur.

ASC is bijzonder trots dat de KNVB Sportpark Overveer heeft uitgekozen voor deze interlands. Met hulp van veel vrijwilligers wil de club er voor de hele regio een mooi voetbalfeestje van maken. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken naar het Oranje van de toekomst.

Gezien het aanvangstijdstip hoopt ASC dat juist ook veel scholieren de wedstrijden zullen bezoeken en wellicht te dromen om in navolging van ASC- Internationals Iman Dozy en Henk Wamsteeker zelf ooit het Oranjeshirt te dragen.

De toegang is gratis, het complex is open vanaf 14.30 uur.


Derde zege voor Pecos

tafeltennis n Onder aanvoering van de opnieuw voortreffelijk spelende Tony Nader klopten de tafeltennissers van Pecos zaterdag Tempo Team met 6-4. Het was al de derde overwinning op rij voor de opgeleefde Oegstgeestenaren.

Tempo Team draagt net als Pecos de naam van een bedrijf dat al geruime tijd niet meer als sponsor optreedt, maar daar houdt de vergelijking wel even op. Wat vooral opvalt is dat de Amsterdammers dit seizoen moeite hebben om een team op de been te brengen. Ze hebben in drie duels al vier invallers moeten opstellen – onder wie één die daar gezien zijn leeftijd niet toe gerechtigd was.
Pecos daarentegen beschikt over vier spelers die in de eerste divisie hun mannetje staan, met Tony Nader momenteel als absolute uitblinker. Dankzij zijn ongeslagen status (in enkel- en dubbelspel) is Nader op de deze week gepubliceerde nationale ranglijst opgerukt naar de 36ste plek. Ook in Amsterdam toonde hij grote vorm, vooral door John Scott (de nummer 35) met 3-0 van tafel te slaan. Youri Soons en Jop van der Wiel pakten beide alleen een puntje ten koste van invaller Uyleman, al bleef Soons ook lang in de buurt van Mark Smith (11-6 in de vijfde game).
Na het succesvolle bezoek aan de hoofdstad heeft Pecos de tweede plek in deze eerstedivisiepoule stevig in handen. VVV, de tegenstander van komende week, heeft acht punten minder, Tempo Team zelfs negen.