A44 dicht

verkeer n De A44 was afgelopen week driemaal dicht, wat tot flinke files leidde.

Zaterdag 30 september zorgde rond 13.00 uur een ongeval op de A44 voor grote vertraging en een grote chaos bij de oprit richting Wassenaar. Oorzaak was een botsing tussen drie voertuigen. Bij het ongeval raakten meerdere mensen gewond.

Op zondag 1 oktober gebeurde er op de A44 bij Oegstgeest een ongeluk tussen drie voertuigen waarbij niemand gewond raakte. Ter plekke heeft ambulancepersoneel de inzittenden van de drie auto's nagekeken, waarbij bleek dat niemand naar het ziekenhuis hoefde. Door het ongeval werd de oprit van de A44 richting Wassenaar afgesloten. Twee van de drie voertuigen werden door een bergeingsbedrijf meegenomen. Het derde voertuig kon zijn weg weer vervolgen.

Maandag 2 oktober kantelde er op de A44 bij Warmond een aanhanger met daarop een busje. Daarop werd de snelweg tussen Oegstgeest en Warmond afgesloten, waardoor een flinke file ontstond.


Duurzame maaltijd

ontmoeting n Op maandag 23 oktober is er opnieuw een duurzame maaltijd in het Dorpscentrum. De maaltijd van eind september wordt vervangen door een Syrische maaltijd. Daarom kookt Jan Bergsteyn met hulp van zijn vrouw Hilde en met Linda van Soest van Albion pas eind oktober weer voor bezoekers.

De ontmoeting met anderen, die je vaak helemaal niet kent, leidt vaak tot verrassende gesprekken.

Na het eten zal ditmaal een korte pauze ingelast worden, waarin men kan vertrekken of blijven om daarna, al of niet met koffie, nog een poosje na te praten over duurzaamheid, geen vlees mevrouw, u weet wel waarom, of waarover dan ook.

Misschien zijn er bezoekers met heel andere denkbeelden over duurzame maaltijden, denk aan Taste the Waste (eten van voedsel dat anders wordt weggegooid), waarvan ook heerlijke maaltijden kunnen worden gemaakt.
De kosten van de duurzame maaltijd moeten volgens de organisatie helaas omhoog en worden nu € 12,50.

Reserveren is noodzakelijk: vorige keer moesten er mensen teleurgesteld worden. Opgeven voor 18 oktober bij Nellie Smeenk-Enserink, tel. 5175066, smeenk.enserink@casema.nl of bij duurzamemaaltijdoegstgeest@hotmail.com

De Duurzame Maaltijd vindt plaats in Dorpscentrum op maandag 23 oktober van 17.45 uur tot 19.30 uur.