Tom Uittenbogaard had zijn handen vol aan SEV. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Tom Uittenbogaard had zijn handen vol aan SEV. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

UDO wordt overklast

voetbal n De tweede competitiewedstrijd van Voetbalvereniging UDO was thuis tegen SEV. Vorige week moest UDO al in Hazerwoudse Boys hun meerdere erkennen. Toen verloor de Oegstgeester club al met 3 - 1. Helaas moest UDO ook nu de punten meegeven aan de tegenstander (SEV).

De eerste tien minuten waren niet onverdienstelijk. UDO had zelfs een grote kans op de 1 - 0. Maar de doorgebroken UDO-aanvaller schoot op de paal. Kort daarop vielen snel na elkaar twee doelpunten voor SEV. Bij de eerste werd de bal van richting veranderd waardoor de keeper op het verkeerde been stond. En enkele minuten later werd een voorzet vanuit rechts prima in de touwen gewerkt: 0 - 2. Vlak voor rust werd het nog erger, een onhandige eigen goal van een verdediger van UDO (0 - 3).

En als alles tegen zit, dan kan het altijd erger worden. De scheidsrechter nam tegen Joost den Hollander een discutabele beslissing. Joost schermde zijn hoofd met zijn handen af voor een schot van zeer dichtbij in de zestien. De scheidsrechter besluit om voor deze handsbal een strafschot te geven. In zijn gevoel voor rechtvaardigheid uitte Joost zich verkeerd en de scheidsrechter zag hierin aanleiding om Joost via tweemaal geel het veld af te sturen. De penalty bracht de stand op 0 - 4, en UDO moest verder met tien spelers.

Nu was het vertrouwen bij de UDO-ers wel weggeëbd. Daarbij komt dat SEV zeker wel het sterkere team in het veld had staan. Nu vielen nog drie doelpunten in het voordeel van SEV. Dit bracht de einduitslag op 0 - 7.

Nu maar hopen dat UDO in de return meer geluk heeft en in ieder geval langer stand kunnen houden.

Overige uitslagen: UDO - SEV 0-7, Gol Sport - Football Factory 3-7, VVSB - Haagse Hout 3-1, WVC - Hazerwoudse Boys 0-5, Wassenaar sv - Oegstgeest 2-3, KSD Marine - Roodenburg 2-2, Meerburg - Alphia 0-1.

Moeizame overwinning voetballers Oegstgeest

voetbal n In de uitwedstrijd tegen s.v. Wassenaar kwam Oegstgeest ondanks het veldoverwicht maar moeilijk tot scoren. Elke keer als Oegstgeest op voorsprong kwam wist Wassenaar weer snel op gelijke hoogte te komen. Maar uiteindelijk was het Oegstgeest dat de winnende treffer maakte en met de drie punten terug kon naar Oegstgeest.

Terugkijkend naar vorig seizoen, waar Oegstgeest met ruime cijfers van Wassenaar won, werd een niet al te moeilijke middag verwacht. Al binnen vijf minuten scoorde Bob den Hollander 0 - 1. Na deze snelle openingstreffer was het de verwachting dat het inderdaad een makkelijke middag voor Oegstgeest zou worden. Het was alleen de vraag hoe hoog de score deze keer zou uitvallen. Maar al snel wist Wassenaar de stand gelijk te trekken, via een directe vrijetrap die van richting werd veranderd, werd het 1 - 1. Ondanks dat Oegstgeest een ruim overwicht had werden er voor de rust geen kansen meer gecreëerd. Wassenaar beperkte zich tot het verdedigen van de gelijke stand.

Al snel na de rust zag Adil Harfaoui zijn afstandschot op de paal belanden. Het spel van de tegenstander werd steeds onvriendelijker, waartegen de zwak leidende scheidsrechter onvoldoende optrad. Oegstgeest deelde in de malaise vaneen slechte wedstrijd en had moeite om tot goede aanvallen te komen. Een half uur voor tijd bracht Roy Elkerbout de stand op 1 - 2 op aangeven van Danny Wenink. Tien minuten later stond het alweer 2 - 2, via een snelle uitval van Wassenaar over rechts. Zo werd het voor Oegstgeest in tegenstelling tot de verwachtingen een moeizame wedstrijd waar zo maar punten verloren konden worden. Een kwartier voor tijd wist Elkerbout via een directe vrijetrap Oegstgeest weer op voorsprong te zetten. Oegstgeest gaf nu niets meer weg. Na een regen van gele kaarten voor de Wassenaar spelers, moest één van hun spelers met rood het veld verlaten. Oegstgeest speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en wist in deze moeizame wedstrijd de 2 - 3 zege veilig te stellen.

Zaterdag speelt Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen GOL Sport dat dit seizoen overgekomen is van de zondag vierde klasse, aanvang 14.30 uur.

Bob den Hollander haalt uit en scoort 0 – 1. | Foto Jan van den Broeck