In de 'huiskamer' van het Dorpscentrum ontstonden gezellige gesprekken aan tafel. | Foto Willemien Timmers
In de 'huiskamer' van het Dorpscentrum ontstonden gezellige gesprekken aan tafel. | Foto Willemien Timmers Foto:

Samen gezellig Syrisch eten in het Dorpscentrum

ontmoeten n Op donderdag 28 september werd er heerlijk samen gekookt én gegeten in het Dorpscentrum tijdens de eerste bijeenkomst van de Lekker Anders Kookclub.

Er stonden zelfs mensen op de wachtlijst om mee te mogen eten met deze gezellige Syrische maaltijd, die ditmaal door de Syrische Linda Timan Bittar en een vriendin werd gekookt. In een volle zaal werd er genoten van het eten, en viel het geen minuut stil. Ook werd er iets verteld over de gerechten. Er waren zelfs Syriërs aanwezig die nog maar een paar weken in Oegstgeest wonen.

Ontmoeten en verbinden is onze leidraad

De initiatiefnemers van de kookclub waren verrast door de vele reacties en het feit dat ze zelfs mensen moesten teleurstellen.
"Het was een geweldige avond", vertelt Ali Hellinga namens het Dorpscentrum. "Hier doen we het voor. Het hart van het Dorpscentrum is immers mensen met heel verschillende achtergronden met elkaar in contact brengen. Ontmoeten en verbinden is onze leidraad."
Het is de bedoeling dat de Lekker Anders Kookclub één maal per twee maanden een maaltijdbijeenkomst organiseert. "Wellicht dat er tussendoor wat kleinschalige ontmoetingsbijeenkomsten zullen zijn, met bijvoorbeeld een high tea.
De vele uren voorbereiding wierpen donderdag hun vruchten af. "We krijgen zoveel warme reacties, dat doet goed!"

Vele handen maken licht werk, dus voor de volgende bijeenkomst zijn alle vrijwilligers (op welke manier dan ook) welkom. Mail voor meer informatie naar lekkeranders@dorpscentrumoegstgeest.nl of kom even langs in ons Dorpscentrum.
Lekker Anders is een initiatief van het Dorpscentrum. Het recept van de kookclub is eenvoudig; samen koken en eten om zo elkaars ingrediënten, gewoontes en gebruiken te leren kennen. Lekker Anders staat voor 'Anders' Eten dan ons standaard eten; kennis maken met andere culturen, kruidenen bereiding van eten in andere landen.