Afbeelding
Foto: PR

Het vierde Oegstgeester Dictee heeft een nieuwe juryvoorzitter

spellen n Het vierde Oegstgeester Dictee, dat de Rotaryclub Oegstgeest e.o. organiseert, wordt gehouden op 10 oktober in het Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23 Oegstgeest. Inloop vanaf 18.30 uur, start dictee om 19.30 uur.

De opbrengst van het dictee komt ten goede aan de VoorleesExpress Bollenstreek, die strijd tegen de laaggeletterdheid voert. De opstellers van het dictee zijn dit jaar Mirjam Jansen en Rolien Paulus. De voorlezer is Onno Blom. De jury van het dictee wordt gevormd door Ton den Boon, hoofdredacteur van de laatste Dikke Van Dale, Marèse Peters en Rolien Paulus.

Ton den Boon (1962) studeerde Nederlands en literatuurwetenschap in Groningen. Sinds eind jaren 90 is hij hoofdredacteur van de Dikke Van Dale. Ton den Boon (op de foto met een brons van Jan Wolkers voor zich): "De taal is het voertuig van de gedachte, de emotie, het denkbeeld. Als je dat gestructureerd doet, dan ordent dat je eigen gedachten. Wil je op een hoger niveau communiceren, dan heb je de taal nodig. De taal belichaamt onze identiteit. De taal geeft de cultuur en geschiedenis een gemeenschappelijke basis, dit werkt als een referentiepunt. Omdat ze weinig taal hebben, gaan laaggeletterden sociaal en economisch minder goed functioneren."
Inschrijven voor het vierde Oegstgeester Dictee kan door € 20,- te betalen voor volwassenen, € 10,- voor scholieren.

Tijdens de inloop en de correctiepauze van het Oegstgeester Dictee zal er een klein orkestje zijn om het geheel op te luisteren, en gedurende de pauze zullen er drankjes en hapjes worden geserveerd.

Aanmelden kan bij de Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel en Boekhandel de Kler.

Tot 7 oktober is aanmelden ook mogelijk via de website: www.hetoegstgeesterdictee.nl.

Afbeelding