IVN thema-avonden Tuinen Natuurlijk

natuur n Het IVN-Leiden organiseert dit najaar twee thema-avonden over tuinieren.

Op dinsdag 10 oktober is het thema van de avond: 'de bodem in je tuin'. Er zal vanalles verteld worden over grondsoorten, goede grond en bodemverbetering.
'Dieren in je tuin' is het thema van dinsdag 7 november. Een deskundige geeft uitleg over hoe je vogels, insecten en zoogdieren (zoals egels) in je tuin krijgt.

De kosten van de cursus, inclusief koffie/thee (op de avond) en cursusmateriaal bedragen: € 5 per avond, IVN-leden gratis.
Opgeven bij Jolanda de Vries, e-mail: tuinennatuurlijk.ivnleiden@gmail.com
Locatie: Milieu Educatiecentrum (MEC) Oegstgeest, IJsclubgebouwtje, Oegstgeesterweg 43, Oegstgeest.
Beide avonden zijn van 19.45 tot 22.00 uur.


Regio-avond Parkinson Café Oegstgeest

ontmoeting n Het Bestuur van het Parkinson Café Oegstgeest (Leiden) organiseert in samenwerking met de Parkinson Vereniging op dinsdagavond 10 oktober om 20.00 uur een regio-avond voor leden en belangstellenden in het Dorpscentrum Oegstgeest (Lijtweg 9).

Deze avondbijeenkomst is vooral ook gericht op mantelzorgers, partners en familieleden van mensen met Parkinson.
Op deze avond zullen spreken mevr. drs. Marijke Pleket, neuropsycholoog, over cognitieve aspecten en dr. Anne van der Plas, neuroloog, over niet-motorische symptomen met betrekking tot de ziekte van Parkinson.
De toegang is gratis, maar aan de aanwezigen wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd.

Om rekening te kunnen houden met een te verwachten opkomst, worden belangstellenden verzocht zich aan te melden via een briefje naar Guus Onderwaater, Johan de Wittstraat 26, 2334 AR Leiden, of een mailtje naar gonderwaater@gmail.com.


Aanvragen ondersteuning uit Roelant Oltmans Fonds

sport n In december 2017 worden opnieuw de prijzen uit het Roelant Oltmans Fonds uitgereikt.

Om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning uit het fonds moet je in Oegstgeest wonen en tussen de 8 en 18 jaar oud zijn. Kandidaten voor een Roelant Oltmansprijs moeten, individueel of als team, goed zijn in de sport die ze doen, daar veel tijd in steken en gemotiveerd zijn om de top te bereiken. De financiële aanmoediging is bedoeld om nog beter te kunnen trainen of beter materiaal te kopen.
De aanvragen kunnen tot uiterlijk 30 september per email worden ingediend bij de secretaris van het fonds. Marijke Coulier, Emmalaan 44, 2341 JR Oegstgeest. E-mail: m.coulier@jmc-advies.nl.

In de reactie dienen naam, geboortedatum, adres en email vermeld te worden, evenals de sport waarom het gaat. Ook moeten sporters vertellen hoe ze er voor staan, motiveren wat ze willen bereiken en waarvoor ze de bijdrage gaan gebruiken.
Het fonds is opgericht in 1997 ter gelegenheid van het behalen van Olympisch Goud van het Nederlands Herenhockeyteam onder leiding van plaatsgenoot Roelant Oltmans.