Afbeelding
Foto: Wil van Elk

Watervilla's Vergulde Draak kanshebber architectuurprijs

bouwen n RAP071 is de tweejaarlijkse Rijnlandse Architectuur Prijs voor het beste ruimtelijke ontwerp uit de Leidse regio. Naast de juryprijs is er ook dit jaar weer een publieksprijs. De uitreiking van de RAP071 vindt plaats op 29 november, tijdens Stadscafé in Scheltema (Leiden).

Er zijn 26 nieuwbouwprojecten in de Leidse regio geselecteerd die in aanmerking komen voor de Rijnlandse Architectuurprijs. Ook een project in Nieuw-Rhijngeest: de watervilla's Vergulde Draak.

Kustwerk Katwijk won twee jaar geleden glansrijk zowel de publieks- als de juryprijs bij deze verkiezing. Bij de nieuwe editie wordt de nieuwbouw beoordeeld die de afgelopen twee jaar tot stand is gekomen in de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude, Teylingen, Kaag en Braassem, Voorschoten, Wassenaar, Katwijk en Noordwijk. Een jury brengt deze longlist terug tot een lijst van een beperkt aantal projecten. Deze genomineerden worden op zaterdag 28 oktober bekend. Vanaf dat moment kunnen mensen ook hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. De stembussen sluiten een maand later, op 27 november, twee dagen voor de prijsuitreiking.

Kanshebbers zijn onder andere: De Catharinasteeg (Aalmarktgebied, Leiden, architect: Rijnboutt), de Catharinabrug (Leiden, architect: DP6 Architectuurstudio), de Lammermarkt (ondergrondse parkeergarage, Leiden, architect: JHK Architecten), de rederijschuur van Parlevliet (Redershaven, Katwijk, architect: Jelle de Jong, Jan Splinter & Van Manen architecten), de uitbreiding van de Triumfatorkerk (Katwijk, architect: Roos Ros Architecten), het De Gravenpad (fietspad Groene Hart, Leiderdorp, architect: De Haan Civiele Techniek), de watervilla's Vergulde Draak (Oegstgeest, architect: Zeinstra Veerbeek Architecten) en Museum Voorlinden (Wassenaar, architect: Kraaijvanger Architects).


Kamerlid Van Meenen bezoekt Oegstgeest

politiek n Afgelopen zaterdag deed D66 Oegstgeest mee met de landelijke in-gesprek-met actie van D66. In veel gemeenten gingen afdelingen in gesprek met bewoners over de kansen die zij zien in hun stad, dorp, wijk of straat. Zo ook in Oegstgeest.

Aan de Lange Voort ging een grote groep D66'ers het gesprek aan met inwoners over wat goed gaat in Oegstgeest en wat beter kan. Daarbij kregen ze hulp van Tweede Kamerlid Paul van Meenen. Het leverde mooie gesprekken én suggesties op, die de afdeling onder andere gaat gebruiken voor het Verkiezingsprogramma waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd. | Foto Wil van Elk