Diederik Houbolt, na een afwezigheid van drie jaar, terug in de UDO verdediging. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

UDO verliest eerste competitiewedstrijd

voetbal n De eerste ronde van de competitie is afgelopen zaterdag onder een stralende hemel afgewerkt. Voor UDO stond de uitwedstrijd tegen Hazerwoudse Boys en voor Vv Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen VVSB op het programma. Deze ronde kende alleen winnaars en verliezers, geen enkele wedstrijd eindigde dus in een puntendeling.

UDO leek al snel op achterstand te komen. Gelukkig kon de goed oplettende assistent-scheidsrechter van UDO, Jack van der Poel, de scheidsrechter, E. Kooi, overtuigen van het feit dat de doelpuntenmaker voordeel had omdat hij terugkwam uit een buitenspelpositie. Verder kenmerkte de wedstrijd zich vooral in wisselvallig voetbal. Duidelijk was dat iedereen in dit prille seizoen nog op elkaar moet inspelen.
Tot driekwart van de eerste helft zou de score blanco blijven. Hazerswoudse Boys doorbrak dit door de 1-0 op het scorebord te zetten. Hierbij ging de verdediging van UDO zeker niet vrijuit. Gelukkig kwam UDO aanvallend beter uit de verf, en wist al na enkele minuten de stand op gelijke hoogte te brengen. Via een voorzet van rechts kopte Wouter de Bruijn de bal keurig achter de keeper van Hazerwoudse Boys.
Vlak voor rust kwam UDO opnieuw op achterstand: 2-1.

In de tweede helft kreeg UDO nog verschillende kansen, maar helaas werden deze niet verzilverd. Zo schoot Joost den Hollander de bal nog goed in, maar deze werd door de lat gekeerd. Ook andere kansen volgden nog maar zonder resultaat.
Tot overmaat van ramp zette de tegenstander ook de drie nog op het scorebord: 3-1. De aansluiting kon UDO nu wel vergeten. Trainer Nikivor van Rijn wisselde in de tweede helft nog de volgende spelers: Timo Lichtenbeld voor Tom Uittenbogaard, Jailson Jill de Barros voor Marnix Franken en Elroy van der Hooft voor Rutger Hoogkamer.
Verdedigend heeft de technische staf nog wel een klusje te klaren. Nu krijgt de tegenstander nog teveel ruimte en zijn er soms achterin misverstanden die tot de nodige risico's leiden.
Op de voetbal.nl-app werd UDO-er Pascal Franken gebombardeerd tot de Man of the Match.

Vv Oegstgeest start competitie met klinkende overwinning

voetbal n Zaterdag opende VV Oegstgeest de competitie met een thuiswedstrijd tegen VVSB (zaterdag). VVSB heeft een versterkt team in de competitie ingebracht met spelers die vorig seizoen nog in het tweede van de tweede divisionist speelden. VVSB wordt dan ook gezien als medekandidaat voor het kampioenschap. De Oegstgeest spelers lieten in deze wedstrijd zien dat ze daar niet van onder de indruk waren en wonnen met ruime cijfers.

Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa miste vijf selectiespelers die hij om verschillende redenen niet kon inzetten. Maar met de brede selectie die hij heeft kon hij toch een sterk team opstellen. VVSB ging sterk van start en in het eerste half uur waren zij het die de kansen op scoren kregen. Maar Oegstgeest keeper Lucas van der Meij wist ze met een paar goede reddingen van het scoren af te houden. Aan het eind van de eerste helft waren het Roy Elkerbout (gekomen van DOCOS) en Bob den Hollander die de VVSB-keeper op de proef stelden. Maar gescoord werd er niet voor de pauze.

Het publiek was na de rust nog maar nauwelijks terug uit de kantine of VVSB stond op een 0-1 voorsprong. Vanaf de aftrap wisten ze via een aanval over rechts te scoren. Hierna was het Oegstgeest dat het initiatief nam met goed verzorgd en snel aanvalspel. Na een kwartier in de tweede helft was het Den Hollander die de stand gelijk trok: 1-1. Oegstgeest spits Ozan Demirbas (gekomen van Rijnland) werd gewisseld voor spits Danny Wenink die aan het eind van de morgen teruggekomen was van vakantie. Snel na de eerste treffer was het Elkerbout die Oegstgeest op de verdiende 2-1 voorsprong zette. Hierna was het Oegstgeest dat vol doorging in de aanval, en invaller Wenink scoorde na een solo 3-1. VVSB ging aanvallender spelen waardoor Oegstgeest de nodige kansen kreeg. Vlak voor tijd bracht Den Hollander op aangeven van Wenink de eindstand op 4-1.

Danny Wenink is de keeper en verdediger te snel af en soort 3 – 1. | Foto Leo van den Broek