Organist Cor de Jong
Organist Cor de Jong Foto:

Bijzonder orgelconcert in de Regenboogkerk

muziek n Zondag 24 september vindt om 16.00 uur 's middags een bijzonder orgelconcert plaats in de Regenboogkerk aan de Mauritslaan.

Cor de Jong, vaste organist van de kerk, speelt een afwisselend programma van ongeveer een uur met jeugdwerken van Hendrik Andriessen en Arthur Honegger, twee 'Improvisations' van een hoogbejaarde Camille Saint-Saëns en twee werken van resp. de Ier Charles Villiers Stanford en de Noor Arne Eggen. De laatste twee reisden beide naar Leipzig om daar kennis en inspiratie op te doen. Voor alle tijdens dit concert gespeelde werken geldt dat ze precies honderd jaar geleden, in 1917 dus, werden gecomponeerd.

Het orgel in de Regenboogkerk werd in 1939 gebouwd en is een interessant voorbeeld van een instrument dat getuigd van de hernieuwde belangstelling voor de klankwereld van de barok.


Cor de Jong studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Antwerpen, concerteerde in binnen- en buitenland, was cantor-organist in onder andere Soest en Volda (Noorwegen), werkte als organist bij de radio-orkesten mee aan tal van radio- en tv-uitzendingen, componeerde kerk- en theatermuziek en won in 2000 de Alphons Diepenbrock Compositieprijsvraag.
De Regenboogkerk bevindt zich aan de Mauritslaan 12 en de toegang is € 8,-.