Bruce James en Bella Black treden zondag 1 oktober in de Paulus op. | Foto Philip Wouters
Bruce James en Bella Black treden zondag 1 oktober in de Paulus op. | Foto Philip Wouters Foto: Philip Wouters

Bruce James en Ella Black met indringende soul in de Paulus

muziek n In de Zondagmatinees van Internationale Muziekkamer Oegstgeest treedt 1 oktober het befaamde duo James&Black in de Paulus op, aanvang 16.00 uur. Tot nog toe alleen klassieke muziek in deze serie, is dit het eerste concert in het genre jazz & soul.

Pianist & singer/songwriter Bruce James en Bella Black vocals & lyrics vormen sinds 2011 een duo. In januari 2012 kwamen ze naar Europa en hun eerste optreden na overtocht was in de Leidse Jazzweek. In de Waag en Twee Spieghels kregen ze het publiek muisstil. Sindsdien oogsten ze internationaal succes en doen jaarlijks zo'n 150 shows door heel Europa. Dankzij hun aandeel in Summer Jazz in het Leidse Hout en in het Rythm Groove & Bass festival kunnen ze rekenen op een hechte Nederlandse fanbase. In deze regio treden James&Black evenwel nog maar heel zelden op. Alle reden om ze niet te missen. In juli verscheen immers hun tweede studioalbum, This Time. Deze is opgenomen, gemixt en gemasterd in hun tweede thuisland België en geproduceerd door Jean-Paul Van Ham, bekend van Vaya Con Dios. In de Oegstgeester Courant van volgende week een portret van Bruce James en Bella Black. Tickets aan de kassa nu €15,00 maar in de voorverkoop €12,50 bij de Rijnlandse Boekhandel in Oegstgeest en bij Velvet Music in Leiden. Plaats bespreken met deze korting kan ook via mail: tickets@musaix.org. Als gewoonlijk vrij entree tot 18 jaar.


Maya Ando vertolkt Chopin, Debussy, Rachmaninov en Gershwin

muziek n Maya Ando is een internationaal gelauwerde pianiste. Precies twee jaar geleden won zij het 22ste Internationale Brahms Concours in Oostenrijk en het was niet de eerste keer dat zij een eerste prijs verwierf.

Maya Ando is te beluisteren in de Zondagmatinee in de Paulus van 8 oktober, aanvang 16.00 uur. "Rockin' the World" heet haar programma. Daarin zal ze ook getuigen van haar voorliefde voor Gershwin, zoals in diens I've got rhythm en Rhapsody in Blue. Kaarten bij de Rijnlandse Boekhandel of via tickets@musaix.org: volwassenen €25, studenten €10, tot 18 jaar vrij entree. Aanbieding: bij vier kaarten voor volwassenen ineens ontvangt men een kaart gratis – €20 p/p dus – inclusief een glas wijn van De Gouden Ton.

muziekkamer-oegstgeest.org.


Bijeenkomst Buurtnetwerk Oud-Oegstgeest 30 september

ontmoeting n Het Burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest (LZLO) organiseert op zaterdagmiddag 30 september weer een bijeenkomst.

Dit keer is de kennismakingsborrel de beoogde start van een extra Buurtnetwerk LZLO in Oud-Oegstgeest (in den brede). Buurtnetwerken kunnen ouderen helpen om het eigen sociale netwerk uit te breiden en om daardoor langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. LZLO nodigt leden en belangstellende inwoners van Oud-Oegstgeest van harte uit om langs te komen. De bijeenkomst vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in het woonhuis aan de Regentesselaan 17 in Oegstgeest.

Tijdens een eerdere informatiebijeenkomst vóór de zomer is duidelijk geworden hoe belangrijk Buurtnetwerken kunnen zijn bij het kunnen doen van een beroep op elkaar. In Oegstgeest Noord (Morsebel/Haaswijk) is al enige tijd een 1e Buurtnetwerk LZLO actief. Elk LZLO Buurtnetwerk heeft een eigen 'ambassadeur', die contactpersoon is voor de buurt en voor het Burgerinitiatief. Bij de bijeenkomst van 30 september a.s. zullen leden van de LZLO Initiatiefgroep/het Bestuur aanwezig zijn en zal de Voorzitter kort toelichten hoe het 1e Buurtnetwerk LZLO zich thans ontwikkelt.

Het Burgerinitiatief wil voor het onderhouden van de Buurtnetwerken zelf niet opnieuw het wiel uitvinden, maar gebruik laten maken van reeds bestaande Apps, zoals straatgroepen op WhatsApp en toepassingen/apps zoals Facebook, Nextdoor en WeHelpen. Daarmee kan contact met elkaar worden onderhouden, kunnen activiteiten bekend gemaakt worden of kan zo nodig ondersteuning worden geboden. Indien noodzakelijk zal de werking en de betekenis van deze Apps tijdens de borrel-bijeenkomst ook even worden toegelicht.

In verband met de planning wordt iedereen die op zaterdag 30 september naar deze borrel-bijeenkomst wil komen, verzocht om zich even van tevoren aan te melden. Dat kan via pvangrevenstein@gmail.com.