De Troubadours tijdens hun laatste concert. | Archieffoto Willemien Timmers
De Troubadours tijdens hun laatste concert. | Archieffoto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

De Troubadours zingen Requiem - Nieuwe leden welkom

muziek n Het nieuwe project van het inmiddels welbekende koor uit Oegstgeest is dit keer een requiem.

Nu denkt iedereen al snel aan Mozart of Fauré, maar wie kent de naam Cherubini? Deze Italiaanse componist heeft ook een prachtig requiem geschreven. Luigi Cherubini werkte vóór, tijdens en ná de Franse Revolutie in Parijs. Hij schreef zijn Requiem in 1816 in opdracht van de koning, om de executie van Lodewijk XVI en Marie Antoinette te herdenken, die in 1793 waren onthoofd. Het bijzondere aan dit Requiem is dat er geen solisten in voor komen. Beethoven was een bewonderaar van Cherubini en zag diens Requiem als enige voorbeeld, mocht hij tot het schrijven van een requiem overgaan. Zover is het niet gekomen, maar Cherubini's Requiem werd wel op de begrafenis van Beethoven gespeeld.
Naast dit Requiem zullen ook werken van tijdgenoten, waaronder Beethoven, worden uitgevoerd. Het project zal worden afgesloten met een concert worden op 8 en 9 juni 2018 in de Regenboogkerk.

"Het project is afgelopen maandag gestart, je hebt dus nog bijna niets gemist als je nog mee wilt gaan doen, er is nog plek. Lijkt het je wat, kom dan eens kijken en meezingen, " laat de voorzitter weten. Alle stemmen zijn welkom, met name tenoren worden van harte uitgenodigd om mee te gaan doen. "Na twee repetities kun je beslissen of je lid wilt worden. Het is ook mogelijk om je alleen voor de duur van het project in te schrijven, en opzeggen kan per maand."

De koorrepetities zijn op maandagavond (behalve in de schoolvakanties) van 20.15 tot 22.30 in het Dorpscentrum, Lijtweg 11, 2341 HA Oegstgeest, er is ruime (gratis) parkeergelegenheid. Contact: Mia Klünnen- de Leeuw, miadeleeuw009@gmail.com of telefonisch 070-3997280
Zie voor verdere informatie over het koor www.detroubadours.com.