Afbeelding
Foto: Maarten van Erp Taalman

Slotavond cricket voor het eerst op nieuwe locatie in Overveer

cricket n Op vrijdagavond 15 september was de traditionele slotavond van het cricketseizoen van Ajax. Wel een bijzondere, want voor het eerst werd deze gehouden op locatie Sportpark Overveer, waar ASC voetbal en Ajax cricket in het vervolg op hetzelfde complex actief zijn.

De avond werd voorafgegaan met een sportieve activiteit voor de jeugd aan het eind van de middag. Daarna kregen diverse jeugdspelers prijzen voor hun prestaties uitgereikt. Voor de jongsten waren dat: Matisse de Valk (beste bowler), Jurian (beste all rounder), Neeltje Mol (meeste vooruitgang), Mika en Davy Shah voor beste nieuwkomer en beste batter.

Dergelijke prijzen gingen bij de oudere jeugd naar: Jan Mol, Patrick Jadava, Justin Spoor, Daniel Sevenster en Sarah Bal. Vervolgens was het tijd voor de barbecue, waarvoor Dirk Jan Spoor en Anke Gerrits de zorg op zich hadden genomen.

Rond 20.30 uur was het de beurt aan de seniorenteams. Eerst gaven alle aanvoerders een korte terugblik op de prestaties van hun team. Ajax 1 sprong in het oog vanwege het kampioenschap. De spelers kregen een baddoek met opdruk uitgereikt. Dirk Hensel en voorzitter Frits de Jongh gaven vervolg aan de ceremonie.

De Hannibal beker voor beste bowler van de oudste jeugd ging naar Laura Kleijne, waarna Eugenie van Leeuwen de White lady bokaal in ontvangst mocht nemen.

De Cees Metselaar bokaal had een memorabel tintje. Deze bokaal is genoemd naar de persoon die een uitzonderlijke staat van dienst bij de vereniging had opgebouwd. Niet lang geleden is hij overleden. Hinmanshu Paliwa had de eer deze te mogen ontvangen. De Lantra Fernando ging dit jaar naar de tot beste speler van de zaterdag- en zondagmiddagteams uitgeroepen speler Frank Snieder. Sunil Lamba had zich onderscheiden met zijn constante en goede prestaties voor Ajax 1. Naar hem ging de bokaal Speler van het jaar. Voor zijn vele verdiensten voor de club kreeg Rick Verhaal de Piet Kantebeen bokaal, waarna de Gouden Schoen (voor de speler met de meest bijzondere prestatie) vanzelfsprekend werd uitgereikt aan Emiel Sluyterman, die dit seizoen zijn 1.000ste wicket nam.


Voetbalvereniging Oegstgeest ronde verder in de beker

voetbal n Zaterdag was in de uitwedstrijd tegen Duindorp een gelijkspel voldoende voor Oegstgeest om door te gaan naar de volgende ronde in de bekercompetitie. Na een matige eerste helft, waarin Oegstgeest op achterstand kwam, herpakte het team zich en sloot de wedstrijd winnend af.

Op een wonderwel goed bespeelbaar natuurgrasveld, na de vele regen die gevallen was, kon om twee uur afgetrapt worden. Terwijl bij de buurman, derde divisionist svv Scheveningen, de wedstrijd op het met kurk gevulde kunstgrasveld werd afgelast. Het kurk was gaan drijven, waardoor het veld onbespeelbaar was. Door een foute terugspeelbal van Dille Dijkstra kwam Oegstgeest al na twee minuten op een 1 – 0 achterstand. In een eerste helft, die zich vooral op het middenveld afspeelde, speelde Oegstgeest met weinig overtuiging en inzet. Een afstandsschot van Adil Harfaoui en een opgelegde kans gemist door Roy Dijkstra waren de enige wapenfeiten van Oegstgeest in de eerste helft.

Na de rust speelde Oegstgeest met meer inzet en werd er goed gecombineerd. In de 49e minuut wist Harfaoui de Duindorp keeper met een lob over 30 meter te verschalken: 1 – 1. Het vorige seizoen naar de derde klasse gepromoveerde Duindorp wist ook in de tweede helft weinig kansen te creëren. Terwijl Oegstgeest steeds aanvallender ging spelen. Vijf minuten voor tijd was het invaller en debutant Harm Boerma die op aangeven van Dijkstra achter zijn standbeen langs de eindstand op 1 – 2 bracht. Zo is Oegstgeest met 6 punten uit 3 wedstrijden als eerste geëindigd en gaat door naar de volgende bekerronde.

Hiermee is de voorbereiding voor de competitie afgerond, waarin 3 oefenduels en 3 bekerwedstrijden werden gewonnen. Zaterdag gaat de competitie van start met de thuiswedstrijd tegen VVSB, aanvang 14.30 uur. Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa laat er geen twijfel over bestaan, het doel is promoveren naar de derde klasse als kampioen of via de nacompetitie.

Op zoek naar de bal. | Foto Jan van den Broeck