Afbeelding
Foto:

Vancouver-Canada-1992 n "Waar is het dichtstbijzijnde politiebureau? Mijn auto is gestolen. Stond hier buiten geparkeerd". "Ach, welnee meneer, die is gewoon weggesleept."

Zwerver staat bij de receptie van een grote studentenflat. Na lang zoeken kwam hij tot de overtuiging dat zijn Volkswagen Golf echt weg is. In gedachten heeft hij al ideeën over hoe zonder de auto verder te zwerven.
Maar de studente achter de balie is niet onder de indruk. "Ik bel de wegsleepdienst, Drake Towing, voor u en dan kunt u bij hen navraag doen". En jawel, het autootje staat daar inderdaad. Wat een opluchting! Wat een spannend uurtje!
Een vriendelijke Canadees loopt met Zwerver mee naar een halte van een geschikte bus. Legt uit waar hij moet uitstappen. En jawel, daar lonkt een groot bord DRAKE TOWING. Blij en hoopvol loopt hij het terrein op, uitkijkend naar zijn maatje. "Ik ben blij dat mijn auto hier is", zegt hij aan de balie. "Nou, dat horen we hier niet vaak", is de geamuseerde reactie. Kost wel wat, en niet voor een service beurt. Weegt niet op tegen de opluchting.
Later gedurende zijn tocht stuurt hij Drake nog een kaartje. Als hij een enkele keer iemand uit Vancouver ontmoet vraagt hij belangstellend naar Drake. Nu, zo'n 25 jaar later, nog steeds. Zijn ze er nog, daar in Vancouver? Men kijkt Zwerver verbaasd aan. Als hij dan Drake Towing verduidelijkt, ja, zeker, die kennen ze wel. Maar de blijde herinnering van Zwerver, nee, die hebben zij niet altijd. Eerder het tegendeel.
O ja, toen, de volgende dag nog even gekeken. Wat deed hij fout? Op die mooie lege plek waar hij de auto achterliet, blokkeerde hij de toegang tot een brandkraan.


Raadsleden gezocht

politiek n Op 21 maart volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen.

Progressief Oegstgeest (PrO) zoekt mensen om de fractie te versterken. PrO is het samenwerkingsverband van GroenLinks, PvdA en anderen, die geen lid zijn van deze partijen, maar zich wel verbonden voelen met het progressieve gedachtegoed van PrO.
Raadslid zijn is boeiend, veelal leuk en kan veel voldoening geven. Het biedt onder andere de kans om meer direct invloed uit te oefenen op beslissingen over je directe woon en leefomgeving.
De sollicitatietermijn sluit 15 oktober aanstaande. Een brief of email met daarin een motivatie en een CV kan verzonden worden naar: solliciteren@progressiefoegstgeest.nl.

Meer informatie is te verkrijgen bij de voorzitter, Anton van Kempen, via 0630089436.

Afbeelding