Afbeelding
Foto:

Tovertafel cadeau voor dagbesteding Poelgeest

spelen n Sinds kort beschikt dagbestedingslocatie Poelgeest in Oegstgeest over een schitterende tovertafel. Een prachtig en waardevol speels product dat de locatie cadeau kreeg van Stichting Vrienden van de Willem van den Bergh.

De spellen die met de tovertafel gespeeld kunnen worden, zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook zijn er spellen ontwikkeld speciaal voor ouderen en mensen met autisme.

Het leuke van het spelproduct is dat iedere gewone huis-tuin-keukentafel kan veranderen in een tovertafel. Boven de tafel hangt een geavanceerd projectieapparaat dat fraaie lichtanimaties op het tafelblad projecteert en waarmee de deelnemers aan het toveren kunnen gaan. Handig is dat de projectie-installatie eenvoudig naar een andere ruimte te verplaatsen is. De lichtprojecties zijn interactief doordat ze reageren op de beweging van handen en armen van de mensen die aan het toverspel deelnemen. De activiteit is uitdagend, prikkelend en stimuleert de spelers tot beweging, onderlinge interactie en misschien wel het allerbelangrijkst: het brengt een heleboel vrolijkheid en plezier.

Wie wil zien en beleven hoe de tovertafel werkt bekijkt het filmpje dat de medewerkers van het Berghjournaal hebben gemaakt op de dagbestedingslocatie. Ga hiervoor naar www.youtube.nl en typ in de zoekbalk Tovertafel poelgeest.

Dankzij de Vrienden van de Willem den Bergh genieten de cliƫnten in Oegstgeest met volle teugen van de Tovertafel. Zij zijn hen hiervoor dan ook erg dankbaar.