Het was gezellig koffiedrinken bij het Taalcafé op de weekmarkt. | Foto Wil van Elk
Het was gezellig koffiedrinken bij het Taalcafé op de weekmarkt. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Rijdend Taalcafé bezoekt Oegstgeest

Taalcafé n De Bibliotheek Bollenstreek kwam tijdens de Week van de Alfabetisering met het Rijdend Taalcafé op 5 september naar Oegstgeest om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid in de directe, eigen omgeving.

Lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. En dat levert veel persoonlijke en maatschappelijke problemen op. Zo kan het lastig zijn om de bijsluiter van een medicijn te lezen en kost het moeite om werk te vinden. Het Rijdend Taalcafé deed de markt in Oegstgeest aan, en onder het genot van een kop koffie werd er met veel mensen gesproken over de gevolgen van laaggeletterdheid. Vooral dyslectie was een onderwerp van gesprek. De bibliotheek houdt elke donderdag van 14.00 tot 15.30 uur het Taalspreekuur waar men terecht kan met vragen over allerlei leesproblemen.

Tijdens de 'koffiesessie' op het marktterrein spraken de medewerkers van de bibliotheek veel voorbijgangers aan. Velen dronken gezellig een kopje koffie mee aan de volkswagenbus die was omgebouwd tot rijdend Taalcafé. Diverse plaatsen in de regio zijn op deze vriendelijke manier bezocht om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Wil van Elk