Op dinsdag begonnen meer dan achthonderd lopers aan de avondvierdaagse. | Foto Wil van Elk
Op dinsdag begonnen meer dan achthonderd lopers aan de avondvierdaagse. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Avondvierdaagse ingekort door slechte weersverwachting

Onweer n Wethouder Jos Roeffen kon bij het startschot van de Oegstgeester Vierdaagse op dinsdagavond niet vermoeden dat er vrijdagavond niet zou worden gelopen door de slechte weersverwachtingen met mogelijk onweer.

Door Wil van Elk

Achteraf viel het nog best mee met het slechte weer. Maar de organiserende vrijwilligers van de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel wilden niet het risico lopen op ernstige ongelukken en namen contact op met de Koninklijke Wandel Bond Nederland.

Een gezellige ontvangst met vrolijke muziek

Na overleg ging de laatste etappe van de Oegstgeester Avondvierdaagse op vrijdag 8 september niet door. Wel was er op het Boerhaaveplein een gezellige ontvangst met vrolijke muziek van de band DorsTVlegels. Onder de vele paraplu's de lachende toetjes van de kinderen die hun medaille kwamen ophalen.

De opkomst van deze editie van de Oegstgeester avondvierdaagse was overweldigend. "Er liepen 532 kinderen en een hond mee die ook een medaille kreeg", vertelde een van de vrijwilligers. "Met de meelopende ouders en grootouders meegerekend, liepen er op de eerste dag van de Avondvierdaagse meer dan achthonderd het rondje van vijf kilometer." Een ongekend aantal sportievelingen, vooral door het enthousiasme waarmee de scholen het evenement hebben aangegrepen op aan het begin van het schooljaar de kinderen iets gezamenlijk te doen. Maar ook de vele ouders genoten zichtbaar van het sportieve evenement, vooral om elkaar na de vakantie bij te kunnen praten.

De Avondvierdaagse kent inmiddels een aantal vaste sponsors. Naast de hoofdsponsor Jumbo doen steevast mee Fromagerie du Patron, Van Nieuwland Tuinen, Snackbar 't Haasje, Haarmode Dofferhoff en Daans Bloemenwinkel die voor alle verkeersregelaars een bloementje schonk.