Afbeelding
Foto:

Belegger wil Endegeest kopen

monument n De gemeente Leiden en GGZ Rivierduinen zijn voornemens Landgoed Endegeest te gunnen aan een particuliere belegger. Dat meldt de gemeente Leiden op haar website.

De koopovereenkomst tussen belegger en gemeente wordt naar verwachting rond 20 september gesloten. In 1896 werd het kasteel voor een bedrag van 75.000 gulden aangekocht door de gemeente Leiden. Op uitdrukkelijk verzoek van de toenmalige eigenaar is het gebouw daarna in gebruik genomen door Endegeest (nu GGZ Rivierduinen); een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. In juni 2017 heeft de gemeente Leiden in samenwerking met GGZ Rivierduinen het landgoed te koop gezet.

Als de koopovereenkomst gesloten is, zal er meer informatie volgen over de plannen die de belegger heeft voor Landgoed Endegeest.

Adviescommissie Groen en Natuur (AGN) en de Vereniging Oud Oegstgeest (VOO) stelden vorige week in deze krant: "Bij het nadenken over nieuwe functies moet er zo zorgvuldig mogelijk met het gebied worden omgegaan. Bij nieuwe plannen moeten de randen van wat mogelijk is niet worden opgezocht."


Grote Clubactie

geven n De Grote Clubactie gaat dit jaar van start op zaterdag 16 september. Leden van verenigingen uit Oegstgeest gaan langs de deuren om loten te verkopen. Ze doen mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas te vullen.