Esther Kempenaar werd na loting aangewezen om de wethouder te helpen met het plaatsen van de eerste bouwplaat. |  Foto Wil van Elk
Esther Kempenaar werd na loting aangewezen om de wethouder te helpen met het plaatsen van de eerste bouwplaat. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Bouw ParkSingel fase twee begonnen

Vloerplaat n Wethouder Wendelien Tönjann legde samen met een van de bewoners en Theo van der Plas de eerste vloerplaat van een te bouwen woning aan de ParkSingel.

De bouw van 49 woningen van ParkSingel fase 2 in de nieuwbouwwijk Oegstgeest aan de Rijn is begonnen. Aannemer Dura Vermeer Bouw Zuid West en projectontwikkelaar BPD organiseerden een gezellig feestje voor de nieuwe bewoners, waarvan er negen uit Oegstgeest komen en zestien uit Leiden. De rest van de nieuwe bewoners komen uit verschillende delen van het land, een uit Keulen.

"We zijn niet meer op zoek naar bewoners," vertelde Van der Plas. "De woningen gaan als warme broodjes over de toonbank," bevestigde een tevreden wethouder.
ParkSingel fase 2, onderdeel van ParkSingel met totaal 130 woningen, bestaat uit 49 stadsvilla's, herenhuizen en twee-onder-een-kap-villa's. Voor het ontwerp van de prachtige woningen heeft Zeinstra Veerbeek Architecten zich laten inspireren door de rijk gedetailleerde negentiende-eeuwse Oegstgeester architectuur. Op 21 september start de verkoop van de volgende fase van ParkSingel, met 28 exclusieve woningen met de tuin aan het water.

In de nieuwe wijk zijn en komen de nodige voorzieningen. Naast twee parken en de brede basisschool het Dok is er een kinderopvang, muziekschool en een kunstenaarsvereniging. Vanaf 2019 openen ook supermarkt Jumbo en dagwinkels zoals een traiteur, een bakker en een visboer de deuren.

De bewoners werden getrakteerd op een barbecue en konden op een gezellige manier kennismaken.