PVOO-leden volgden geconcentreerd de presentatie van Marcel van Dijk tijdens de netwerkborrel. | Foto Wil van Elk
PVOO-leden volgden geconcentreerd de presentatie van Marcel van Dijk tijdens de netwerkborrel. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

PVOO bij Architektenburo Marcel van Dijk

Bewaarschool n De maandelijkse bijeenkomst van het Platform Voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO) was dit keer bij architektenburo Marcel van Dijk. Het woon/werkhuis van de architect, de vroegere Gevers-Deutz Bewaarschool, herkende een enkele bezoeker nog van vroeger, als oud-leerling of als lerares.

Het pand aan de Deutzstraat kochten zij vier jaar geleden en na een grondige verbouwing zijn ze er gaan wonen met hun vier kinderen. Oude panden vernieuwen is Marcels passie en in een presentatie zagen de aanwezige PVOO leden al zijn projecten voorbij komen: De trouwzaal en balie/receptie in het gemeentehuis van Oegstgeest, Pauluskerk Oegstgeest, begraafplaats bij het Groene Kerkje en nog veel meer historische panden, vooral in Leiden. In het bedrijf werken, buiten de harde kern, ook veel ZZP'ers in een flexibele schil.

Dorpscentrum

Marcel is als vrijwilliger actief voor de inrichting van het Dorpscentrum Oegstgeest. De plannen zijn in een vergevorderd stadium en het is de bedoeling dat het een sociaal, maatschappelijk gebouw wordt. Als onderdeel van de WolkersWeek in oktober wordt een muurgedicht in de Deutzstraat onthuld; de gevels staan al in de steigers, ook een project van de architect.

PVOO-voorzitter Mark Cremers gaf Marcels vrouw Liesbeth bloemen voor de gastvrijheid en dankte Marcel voor zijn presentatie. Hij sprak lof en bewondering uit over de mooie historische panden. "Met zo'n lange lijst aan projecten lijkt het wel of Marcel met zijn vingers aan elk opgeknapt pand in de regio heeft gezeten." De PVOO-voorzitter sloot zijn praatje af met de activiteiten die voor ondernemers op het programma staan: De halve finale van LEF, waar PVOO lid Suzanne de Moor haar best zal doen om de finale te bereiken, een regionaal ZZP-evenement in het gemeentehuis van Oegstgeest en Beursplein071 in Kasteel Oud-Poelgeest, waar maatschappelijke organisaties kunnen 'handelen' met ondernemers, georganiseerd door IDOE.

Sfeer

Na de enerverende netwerkbijeenkomst bij Marcel en Liesbeth van Dijk werd de goede sfeer voortgezet aan de overkant, in die andere huiskamer van Oegstgeest, Café de Gouwe.