Het goed om meer te weten over dementie en hoe hier mee om te gaan.
Het goed om meer te weten over dementie en hoe hier mee om te gaan. Foto:

Dementievriendelijk Oegstgeest

zorg n Mensen met dementie nemen deel aan het gewone leven: je komt hen tegen op straat, bij de bakker, in de supermarkt, in het zwembad of aan de balie. Dat zijn er nu al zo'n 500 in Oegstgeest en dat gaat zich in de komende 20 jaar verdubbelen.

Daarom is het belangrijk dat burgers en medewerkers van organisaties en bedrijven in Oegstgeest wat meer te weten komen over het onderwerp dementie en hoe hier goed mee om te gaan, zodat zo veel mogelijk mensen op een prettiger manier deel kunnen blijven uitmaken van onze gemeenschap en langer thuis kunnen blijven wonen.
Hoe herken je dementie en wat zijn nu de signalen? Als je weet wat je kunt doen, kun je even een handje kunt helpen. Per slot van rekening kent bijna iedereen wel iemand die met deze akelige ziekte te maken heeft of krijgt: een familielid, een vriend(in), een buur, een klant of een relatie.

Om van Oegstgeest een dementievriendelijke gemeente te maken heeft de gemeente besloten voor de komende anderhalf jaar focus aan te brengen met project 'dementievriendelijk Oegstgeest'. Men wil aansluiten bij wat er al gebeurt, goede ideeën delen en ontwikkelen en vooral doen wat past, hier bij ons in Oegstgeest.

Dat kan op heel kleine schaal, in de buurt of op werk, maar ook op grotere schaal, bijvoorbeeld in verenigingen, clubs en door bredere initiatieven in verschillende buurten.

start project

Alle burgers zijn uitgenodigd voor de start van het project op 9 oktober om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis.

Afbeelding