Het programma van Henk Verhoef bestaat uit werken van onder andere Sweelinck, Buxtehude en Monnikendam. | Archieffoto Willemien Timmers
Het programma van Henk Verhoef bestaat uit werken van onder andere Sweelinck, Buxtehude en Monnikendam. | Archieffoto Willemien Timmers Foto:

Orgelconcerten in de Groene Kerk

muziek n In de serie orgelconcerten op de dinsdagavond in de Groene Kerk bijt Henk Verhoef op 5 september het spits af.

Henk Verhoef studeerde orgel in Amsterdam en Parijs. Hij was prijswinnaar bij verscheidene concoursen, heeft een drukke concertpraktijk en speelde onder andere in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Rusland, Japan, Brazilië en de VS.

Amsterdam

Henk Verhoef is organist van De Nieuwe Kerk te Amsterdam, en organist en beiaardier van de Vrije Universiteit. Voor de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën redigeerde hij de monografieën over de Nieuwe Kerk, het Garrels-orgel van Purmerend en het middeleeuwse orgel van de Utrechtse Nicolaikerk. Hij is adviseur bij restauraties; momenteel onder andere in de Amsterdamse Oude Kerk.

Behalve organist en beiaardier is Henk Verhoef ook koordirigent. Hij leidt Camerata Oude Kerk, is docent aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, en stadsbeiaardier van Woerden en Monnickendam. In die stad bespeelt hij de oudste bespeelbare beiaard ter wereld.

Het programma van Henk Verhoef bestaat uit werken van onder andere Sweelinck, Buxtehude en Monnikendam en wordt besloten met een Prelude en Fuga van Johann Sebastian Bach.

Het orgelconcert van Henk Verhoef in de Groene Kerk begint om 20.15 uur. De toegang bedraagt € 8,-.