Fiks-trainer Rick Nell: 'We streven in eerste instantie naar handhaving in de overgangsklasse en gaan voor een klassering in het linker rijtje.
Fiks-trainer Rick Nell: 'We streven in eerste instantie naar handhaving in de overgangsklasse en gaan voor een klassering in het linker rijtje. Foto:

Fiks bereidt zich voor op het nieuwe seizoen

korfbal n Fiks 1 is op 12 augustus begonnen met een serie oefenwedstrijden als voorbereiding voor het nieuwe seizoen, waarin de formatie van trainer Rick Nell en teamleider Nico van Welzen weer uitkomt in de overgangsklasse, waarin zo verrassend goed werd gedebuteerd.

De eerste wedstrijd was tegen Victum uit Houten. Een vereniging die in het vrij recente verleden in competitieverband in de eerste klasse een maatje te groot was voor Fiks. Tijden zijn snel veranderd. Victum is spelers aan andere verenigingen kwijtgeraakt en Fiks heeft zich aanzienlijk versterkt. Dit vertaalde zich in een suprematie van Fiks, getuige de 14-32 uitslag.

De week daarop ontmoette Fiks in Merwede een tegenstander van meer allure. Lange tijd keek Fiks tegen een achterstand aan en kwam de vaart er moeilijk in. Excuses is het ontbreken van basisspelers. Na 10-6 begon de achterstand te ontdooien. Na 13-12 kreeg de formatie van Rick Nell grip op de wedstrijd en sloot deze uiteindelijk met een 15-19 zege af. Kevin Vreeken was 7 keer succesvol en ook nieuwe aanwinst Melissa Heijne was met drie treffers van scorende waarde.

De derde ontmoeting was tegen het Leidse Sporting Trigon. Een vereniging die voor het vorige seizoen altijd veel hoger heeft gespeeld dan Fiks. De rollen zijn nu omgedraaid. Fiks heeft aan kracht gewonnen en Trigon is afgedaald. Hoewel het spel van Fiks in de combinaties niet altijd vlekkeloos verliep, domineerde de Oegstgeester formatie met name in de tweede helft en liep weg naar 7-10. Dit verschil werd niet meer goedgemaakt. Met name Dominic van Welzen zette met vijf treffers scorend een stempel op de productie van Fiks. Basisspelers Roy Vreeken en Dionne Blangé ontbraken vanwege blessures. Afgelopen zaterdag won Fiks het drieluik in Voorburg bij VEO. Zowel van VEO als MIA werd gewonnen.

Voorbeschouwing Rick Nell

Trainer Rick Nell: "Met deze spelersgroep is het streven in eerste instantie handhaven in de overgangsklasse en gaan voor een klassering in het linker rijtje. Dit willen we doen met het leuke attractieve korfbal waarmee Fiks zich vorig seizoen zo nadrukkelijk heeft geprofileerd. Dominique Roest heeft afscheid genomen van de selectie, maar met de komst van Melissa Heijne hebben we voldoende kwaliteit om mijn doelstelling te kunnen behalen. Zij past nu al prima binnen het team. De groep is gemotiveerd; alle elementen dus om genoemde doelstelling te bereiken," concludeert de trainer/coach.


Nieuwe aanwinst

Tot slot even kennis maken met de nieuwe aanwinst voor Fiks 1: Melissa Heijne. Zij heeft haar hele jeugd gespeeld bij Blauw Wit Amsterdam; de huidige kampioen veldcompetitie. Zij werd drie jaar geleden gevraagd door de hoofdtrainer Jan Niebeek van Top Sassenheim; de zaalkampioen van de afgelopen twee jaar. "Mijn doelstelling was spelen in het eerste team. Af en toe heb ik in Top 1 mogen invallen, maar speelde meestal in Top 2 dat wel uitkomt in de reserve korfbal league. Mijn streven was spelen in een eerste team. Aangezien Fiks een zeer gezellige vereniging is en mijn vriend daar speelt, werd de drempel om naar Fiks te komen steeds lager. Daar komt bij dat Fiks inmiddels ook hoog niveau speelt en nu deel mag uitmaken van het eerste team. Alle reden dus om voor Fiks te hebben gekozen," sprak Melissa.

Afbeelding