Gezelligheid tijdens de training. | Foto: Ad Jordaans
Gezelligheid tijdens de training. | Foto: Ad Jordaans Foto: Ad Jordaans

Vivax Waterpolo open trainingen

waterpolo n Voor wie gek is op zwemmen en een gave teamsport zoekt organiseert waterpolovereniging Vivax open waterpolotrainingen op 17 en 24 september."

"Als je van zwemmen, teamspirit en gezelligheid houdt, is de kans groot dat waterpolo bij Vivax bij jou past. Samen met je teamleden ga je voor hetzelfde doel: plezier, samenspel, teamspirit en de winst. Naast het zwemmen worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals jeugddagen en gezamenlijke ontbijtjes na de training," aldus een woordvoerder.
Om te onderzoeken of waterpolo past, kunnen geïnteresseerden op 17 en 24 september gratis en vrijblijvend meedoen aan de open trainingen. Iedereen is welkom om 08.50 uur langs de badrand in zwembad Poelmeer.
Open waterpolo-trainingen Vivax: 17 en 24 september 09.00 tot 10.00 uur, Zwembad Poelmeer Oegstgeest.

Naast waterpolo biedt Zwemvereniging Vivax zwemlessen aan op een veilige, plezierige en speelse manier. Voor meer informatie hierover: www.vivax-oegstgeest.nl


Seniorencomputercafé start weer met workshops

computers n Het Seniorencomputercafé van Stichting Radius Oegstgeest en tevens Leercentrum van SeniorWeb, start in september 2017 weer met het geven van cursussen en workshops.

Volgens de coördinator van het Seniorencomputercafé wordt ten onrechte wel eens beweerd, dat de meeste senioren in Oegstgeest in het bezit zijn van een pc, tablet of mobiele telefoon en daar geen problemen mee hebben. Dat dit een misvatting is, wordt onderstreept tijdens een werkvergadering van de veertien vrijwilligers die werkzaam zijn in het Seniorencomputercafé.

Aantal bezoekers neemt toe

Wat blijkt: het aantal bezoekers dat tot nu toe in 2017 met vragen of problemen komt, overstijgt het aantal over dezelfde periode als in 2016. Dit betreft niet alleen het inloopspreekuur maar ook de deelname aan de cursussen en workshops. Het wordt steeds drukker op de twee open inloopspreekuren die wekelijks worden gehouden.

De aard van de vragen van de bezoekers is in de loop van de jaren veranderd. Werd er vroeger bijvoorbeeld advies gevraagd over de aankoop van een pc of waren er problemen met de internetprovider, nu gaat het veel meer over het gebruik van - en interactie tussen de diverse digitale apparaten.
Iemand wil bijvoorbeeld zijn vakantiefoto's op zijn of haar mobiele telefoon aan een ander laten zien, maar wil dat doen op een tablet (groter beeld). Hoe zet je die foto's over van het ene apparaat naar het andere?
Kleinkinderen zijn actief op Instagram of op Facebook en willen ook dat opa en oma zich aansluiten op een online sociaal netwerk. Maar is dat wel vertrouwd en hoe doe je dat?
Vandaar dat er dit jaar twee nieuwe workshops van start gaan, te weten: 'veilig op het internet' en 'wachtwoorden kluis'.
Senioren gaan naast hun computer steeds meer gebruik maken van de SmartPhone, Android Tablet, iPad of iPhone. Ook hiervoor zijn cursussen beschikbaar bij het Seniorencomputercafé.


Onder deskundige leiding van ervaren docenten leert men werken met Windows 10, internetten, internet bankieren, e-mailen, het opslaan en terugvinden van foto's of documenten en uiteraard de vele aspecten rond het bewerken van foto's. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende besturingssystemen, Windows, Android en iOS (Apple).
Afhankelijk van de cursus werken cursisten op beveiligde PC's van het Seniorencomputercafé of op zelf meegebrachte tablets of smartphones.
Naast deze cursussen, die in kleine groepen van maximaal zes personen en drie begeleidende docenten worden gehouden, is er tweemaal per week, op dinsdag en vrijdag, een open spreekuur van 13.45-15.45 uur. Daar kan een ieder terecht die problemen heeft bij het gebruik van één van de genoemde apparaten of voor een deskundig advies.
De cursussen worden gegeven op de locatie "Flat Haeswyk" / Stichting Radius, President Kennedylaan 141 te Oegstgeest, tevens het huisadres van het computercafé.
www.seniorencomputercafe.nl

Vanwege het twintig-jarig bestaan van SeniorWeb wordt er tijdelijk aan alle bezoekers van het Seniorencomputercafé als cadeautje een gratis lidmaatschap aangeboden, zonder enige verplichting. Dit lidmaatschap gaat per direct in en eindigt automatisch op 31 december 2018.


Een wilsverklaring is van levensbelang

gesprek n Op 16 september, de Dag van de Wilsverklaring, kan iedereen bij de NVVE terecht voor een gesprek over wilsverklaringen.

In Verpleeghuis Wijckerslooth aan het Van Wijckersloothplein 1 zijn van 12.00 tot 17.00 uur deskundige consulenten van de NVVE aanwezig voor een persoonlijk gesprek op afspraak. Zonder afspraak langskomen voor algemeen advies is doorlopend mogelijk.

Bijna 9 van de 10 van de mensen in Nederland heeft nog nooit met zijn (huis)arts gesproken over wensen aan het einde van het leven. Veel mensen vinden het lastig om over het eigen levenseinde te praten. Toch heeft bijna iedereen wel duidelijke ideeën over hoe het levenseinde moet verlopen, bijvoorbeeld over het al dan niet beginnen van behandelingen of een verzoek om euthanasie.

Info: www.nvve.nl/dagvan of tel: 020-5304952.