Afbeelding
Foto:

Donateurs, Ronde Tafel en Rotary zetten zich in voor Glazen Kunstkist

cultuur n De tijdelijke expositie in een grote glazen container, de Glazen Kunstkist, die van 9 tot en met 17 september in Winkelcentrum Lange Voort Oegstgeest te zien zal zijn, wordt mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Oegstgeest, Fonds 1818, Ronde Tafel, Rotary en particuliere donateurs.

Dankzij deze support kan iedereen straks genieten van de indrukwekkende metalen maskers van kunstenaar Casper Prager.
Sarah Bevis, donateur: "Ik vind het geweldig dat ons dorp een Cultuurfonds heeft dat zich actief inspant om mensen mooie, bijzondere ervaringen te bezorgen. Kunst zet je aan het denken."

De Ronde Tafel Oegstgeest kiest er specifiek voor om de drie kinderworkshops te sponsoren die op zaterdag 9 september vanaf 12.30 uur door Casper Prager gegeven worden in de Bibliotheek van Oegstgeest. De workshops zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De maskers van de kinderen worden vervolgens als echte kunstwerken in de Kunstkist opgesteld. De workshops starten om 12.30, 13.45 en 15.00 uur. Opgeven via workshopmaskersmaken@outlook.com.
Serviceclub Rotary A-M, gevestigd in Oegstgeest, heeft ook een financiële bijdrage geleverd aan de Glazen Kunstkist. Arie Plu licht de reden van deze support toe: "Het is een fantastisch project: kunst, cultuur én workshops voor de jeugd in Oegstgeest, dat vinden we belangrijk."

Ook winkeliers aan de Lange Voort hebben hun medewerking verleend. Zo zal in de showroom van Electro World gedurende de pop-up expositie op groot beeldscherm een mooie film te zien zijn, waarbij je Casper Prager aan het werk ziet in zijn smederij. Bovendien zal IJscafe Danice ervoor zorgen dat de opening op 9 september om 11 uur extra feestelijk én lekker wordt.


Boerhaave op Oud-Poelgeest

OSGER n Op zondag 10 september zal Hermanus Boerhaave opnieuw zijn landgoed Oud-Poelgeest bezoeken.

Per boot zal hij om 15.30 uur arriveren, en neemt plantgoed mee waarvoor op de Hortus in Leiden (waar hij hortulanus was) geen plek meer is. Boerhaave gebruikte de tuin van Oud-Poelgeest als collectietuin. Na zijn aankomt, op de nieuwe steiger, zal Boerhaave een informatiebord onthullen. Ook zal hij een bezoek brengen aan het 'Pinetum' en de Spiegelvijver. Tenslotte zal hij de gerestaureerde Koetshuisdeuren bewonderen.


Open dag De Groene Cirkel

OSGER n In het kader van het Open monumenten & Osger Weekend, die in het teken staat van Boeren, Burgers en Buitenlui, is kwekerij de Groene Cirkel open op zaterdag 9 september van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 10 september van 12.00 tot 1700 uur.

Op de kwekerij worden rondleidingen gegeven en is er de mogelijkheid tot het plukken van bloemen in de pluktuin. Ook zijn er veel aanbiedingen in de winkel en tal van vaste planten en heesters gaan in de uitverkoop. Tevens worden tegen een kleine vergoeding versnaperingen en drinken aangeboden.


De Paulus opent zijn deuren

OSGER n Op zaterdag 9 september opent ook Cultuurhuis De Paulus zijn deuren van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf 20.00 uur.

Er is koffie en thee met lekkers van Jottem. Tevens is er een doorlopende foto-impressie over de historie van Oegstgeest, en zijn er diverse optredens van Calamity Jazz, The Red Rose of Lochbuie Pipes & Drums, Klezmergroep Mazzel, Swinging Saxes, en de Wednesday Evening Singers.

's Avonds, vanaf 20.00 uur, speelt het Rapenburg Kamerorkest en is er een korte presentatie door Carla de Glopper-Zuijderland, gemeentearchivaris Oegstgeest
Aanmelden voor het gratis avondprogramma kan via info@cultuurhuisdepaulus.nl.


Fotoclub Oegstgeest exposeert

expositie n Fotoclub Oegstgeest exposeert vanaf 7 september in het Oegstgeester gemeentehuis met foto's van Oegstgeester bruggen.

Tot 13 september, dus ook tijdens het Open monumenten & Osger Weekend zijn de mooie zwart-witfoto's te bewonderen.

Op zondag 10 september om 15.00 uur is de prijsuitreiking voor de beste foto van de expositie.

Afbeelding