Veel belangstelling bij de open dag van K&O afgelopen zaterdag. | Foto PR
Veel belangstelling bij de open dag van K&O afgelopen zaterdag. | Foto PR Foto: PR

Nieuws van K&O

cursussen n Het nieuwe K&O-seizoen is afgelopen zaterdag 26 augustus officieel gestart (foto). Inwoners van Oegstgeest en omstreken mogen zich weer verheugen op een prachtig aanbod met hooggekwalificeerde docenten.

Enkele highlights:

Franse Taal en Literatuur

Edina Kuitert is Hongaarse, studeerde Franse Taal- en Letterkunde in Boedapest en gaf op verschillende niveaus Franse les. Door de liefde is zij in Leiden terecht gekomen en heeft haar propedeuse Dutch studies behaald en haar doctoraalscriptie Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden afgerond. Er zijn lessen op verschillende niveaus vanaf 11 september.

Training (werk-)stress

Deze cursus biedt lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen om alle deelnemers in staat te stellen meer over stress te weten te komen en te beïnvloeden. Tessa Lenderink is sinds 2000 werkzaam bij Heliomare Arbeidsintegratie en is haptotherapeut en heeft een eigen praktijk in Oegstgeest en Gouda. Arjan Stegeman is bedrijfskundige, toegepast psycholoog en haptotherapeut met een eigen praktijk in Katwijk aan Zee. Zes bijeenkomsten vanaf 21 september.

De kracht van kleur

Een teken- en schildercursus waarbij deelnemers kennismaken met de essentie van kleuren en de wisselwerking met vorm waarin je hier uiting aan geeft.
Corina Zuiderduin volgde haar opleiding aan de Rietveldacademie in Amsterdam en studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit in Leiden met de specialisatie World Art Studies. Zij verzorgt tekencursussen in het RMO en Museum van Volkenkunde in Leiden. In haar lessen combineert zij kunsthistorische elementen met creativiteit.
Zeven lessen vanaf 14 september.

Volksuniversiteit K&O Oegstgeest, Lange Voort 2u. www.ko-oegstgeest.nl. (071) 5237165.