Alle leerlingen van Het Dok bliezen samen bellen om het nieuwe schooljaar af te trappen. Belangrijk hierbij was aandacht voor de verkeersveiligheid. | Foto Willemien Timmers
Alle leerlingen van Het Dok bliezen samen bellen om het nieuwe schooljaar af te trappen. Belangrijk hierbij was aandacht voor de verkeersveiligheid. | Foto Willemien Timmers Foto:

Zeepbellen luiden nieuwe schooljaar in

verkeer n Alle leerlingen van basisschool Het Dok hebben gisteren door het blazen van bellen op donderdag 24 augustus het schooljaar het schooljaar afgetrapt.

Wethouder Wendelien Tönjann en een Oegstgeester afvaardiging van Veilig Verkeer Nederland waren aanwezig om aandacht te vragen voor een veilige deelname aan het verkeer. Met 'De scholen zijn weer begonnen' wordt al vele jaren campagne gevoerd in de verschillende gemeenten in de regio Holland Rijnland, om automobilisten aan te moedigen rekening te houden met kinderen en jongeren die na de zomervakantie weer naar school gaan. Vooral in de eerste drie maanden na de zomervakantie raken kinderen vaker betrokken bij een ongeval.

Nadat wethouder Tonjann de leerlingen had toegesproken, bliezen alle kinderen samen bellen om het nieuwe schooljaar in te luiden.