Al een tijd ergert Jeannette de Keijzer zich aan troep die mensen laten slingeren.
Al een tijd ergert Jeannette de Keijzer zich aan troep die mensen laten slingeren. Foto: Jeanette de Keijzer

Ansichtkaart: de vondst van één ochtend

ingezonden n De Klinkenbergerplas. Het natuurgebied-in-wording is de laatste maanden vaak in het nieuws geweest. Ook ik als hondeneigenaar heb alle ontwikkelingen met grote belangstelling gevolgd. Voor de dagelijkse wandeling is de Klinkenbergerplas wat mij betreft onmisbaar. Daarnaast is het ook genieten van alles dat groeit en bloeit gedurende de seizoenen.

Omdat velen met mij plezier hebben van de plas, vind ik het niet meer dan normaal dat ik de poep van mijn hond opruim om overlast te voorkomen. Echter, de laatste maanden is er wel meer dat ik met grote regelmaat opruim.
Recreanten, hengelaars en jeugd laten helaas maar al te vaak de verpakkingen van hun genoten consumpties als souvenirs van een leuke dag (of avond) rondslingeren. En hun 'grote boodschappen' prijken her en der in de bosjes, opgeleukt door slingers wc-papier of ander geïmproviseerd afveeg-materiaal. Dan vraag ik me af: hoe moeilijk is het om afval mee te nemen en dit in een afvalbak te deponeren. En hondenpoepzakjes werken ook uitstekend voor de menselijke drol.
Ik ruim op. Want ik wil niet dat mijn hond ligt te rollen in of eet van die (on)smakelijke mensendrol. Of schadelijke voedselresten opeet. Of haar poten openhaalt aan vlijmscherpe roestige blikjes, kapot gemaaid door de grasmaaier. En, kom op zeg, al die wietzakjes, condooms en onderbroeken…
Mijn oproep aan eenieder: ruim je troep gewoon op! Niet alleen bij de strandjes of langs het pad, maar ook op de struinpaden, in de bosschages en langs het spoor. Een schone aarde begint in je eigen omgeving en daar ben je zélf verantwoordelijk voor.

Jeannette de Keijzer


Oorverdovende Truckrun

Toeterend n Hard toeterend trok de Katwijk Binse Truckrun zaterdagmiddag 19 augustus door Oegstgeest.

Stralende gezichten, zowel van de chauffeurs als van de gelegenheidsbijrijders die enthousiast zwaaiden naar iedereen die het maar wilde zien. De kleurrijke optocht, van allerlei soorten vrachtwagens, brandweerauto's en bussen, werd veilig door de dorpen geleid door motoragenten die voor, naast en achter regelmatig van stuivertje wisselden.

Publiek

Het publiek genoot net zo hard als de chauffeurs en hun passagiers, al gingen af en toe de zwaaiende handen naar de oren. De Oranjevereniging Katwijk organiseerde voor de negentiende keer de meest blije file de 'Kattuk-Binse-Truckrun'. WvElk

Een oorverdovende optocht trok door Oegstgeest. | Foto Wil van Elk