Kinderen kunnen een serie van vijf colleges volgen die telkens inzoomen op een ander aspect van het brein.
Kinderen kunnen een serie van vijf colleges volgen die telkens inzoomen op een ander aspect van het brein. Foto: PR

Wegens succes herhaald:

Corpus Colleges voor kids

leren n Gedurende vijf zondagen (vanaf 10 september) nemen Corpus en de wetenschappers van Stichting Brein in Beeld kinderen van 8 tot 15 jaar mee in de magische wereld van het brein.

Kinderen die geïnteresseerd zijn in hersenen kunnen zich opgeven voor een serie van vijf colleges die elke les inzoomen op een ander aspect van het wonderlijke brein. Na het laatste college worden speciale diploma's uitgedeeld als bewijs van de verworven nieuwe kennis.

In de colleges wordt geleerd hoe belangrijk de hersenen zijn als het gaat om kritisch denken, taal, geheugen, zintuigen en bewegen. Interessante basiskennis en praktische tests en quizjes vormen de ingrediënten van de colleges. Ouders, grootouders of begeleiders zijn ook van harte welkom om de colleges te volgen.

Natuurlijk wordt de 'reis door de mens' ook gemaakt. Vóór het eerste college op 10 september maken de deelnemers de spectaculaire 'reis' die een bijzonder inkijkje geeft in het eigen lichaam.

De prijs van de serie van vijf colleges bedraagt 85 euro, inclusief de 'reis door de mens'. Uitgebreide informatie over de leuke en interessante inhoud van de colleges en over inschrijving is te vinden op de website www.corpusexperience.nl/corpuscollege.


Herdruk Zangboek van Oegstgeest

cultuurhistorie n Cultuurfonds Oegstgeest (CFO) attendeert belangstellenden regelmatig over de culturele activiteiten in ons Oegstgeest.

In de laatste nieuwsbrief maakte het fonds bekend dat terwijl velen in Oegstgeest genoten van vakantie de laatste hand werd gelegd aan de unieke publicatie van de Oegstgeester gezangenbundel uit 1562. Deze bundel werd door broeder Adriaan vervaardigd in opdracht van de kerkmeesters van Oegstgeest.

De Reformatie gooide roet in het eten van de Rooms katholieke zangtraditie: na ruim 450 jaar vond Freek Lugt de zangbundel terug in de Leidse Universiteitsbibliotheek. De Vereniging Oud Oegstgeest maakt de hernieuwde uitgave van dit cultureel erfgoed van Oegstgeest met steun van het CFO mogelijk.