Ruim 130 kinderen deden mee aan het onderlinge jeugdtoernooi van tennisvereniging OLTC. | Foto Maartje Otten
Ruim 130 kinderen deden mee aan het onderlinge jeugdtoernooi van tennisvereniging OLTC. | Foto Maartje Otten Foto: Maartje Otten

Tropisch jeugd clubtoernooi bij OLTC

Tennis n Afgelopen week, zondag 13 tot en met zaterdag 19 augustus vond, zoals traditie is in de laatste week van de zomervakantie, het onderlinge jeugdtoernooi van tennisvereniging OLTC plaats. Het thema van het toernooi was Tropical@OLTC.

Ruim 130 kinderen in de leeftijd van zes tot en met zeventien jaar streden om de bekers in 21 verschillende categorieën.
Ondanks het tropische thema waren er toch de nodige regenbuien, maar alle wedstrijden konden op tijd gespeeld worden. Bovendien was er een fantastische sfeer en waren er vele leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd, zoals een strandavond, een clinic van de tennisleraren, bingo, een rond-de-banenspel en een pizza-avond. Verder werd er een prijs uitgedeeld voor de leukste tropische selfie, was er een sportiviteitsprijs en een aanmoedigingsprijs. Op de finaledag was er, naast de mooie tenniswedstrijden, een pannenkoekenfestijn. Dat zorgde voor gezelligheid op de club met veel ouders en kids.

Wie wil komen tennissen bij OLTC is van harte welkom. Er is geen wachtlijst voor jeugdleden.
www.oltc.nl.


De Ukkies gaan weer van start bij UDO

voetbal n De schoolvakanties zijn afgelopen. Dat betekent dat het voetballen weer gaat beginnen. Met meer jeugdteams dan ooit start ook voor vv UDO het nieuwe seizoen. In de eerste weken wordt er alleen nog getraind, in het eerste weekeinde van september staan de eerste wedstrijden op het programma.

Al heel veel jaren kunnen jongens en meisjes van viereneenhalf jaar en ouder komen voetballen bij UDO. Op zaterdagmorgen kunnen deze kinderen kennis maken met het voetbal in teamverband. Er worden allerlei spellen met de bal gedaan en er wordt geleerd hoe je tegen een bal moet schoppen, hoe je doelpunten moet maken en hoe je met elkaar over kunt spelen. Deze UDO 'Ukkies' trainen op zaterdagmorgen. Van 10.00 tot 11.00 uur trainen de beginners en de kinderen van 4 en net 5 jaar. Van 11.00 tot 12.00 uur trainen de oudere kinderen.
Aanmelden voor een Ukkies-training hoeft niet, de kinderen kunnen gewoon met hun ouders komen kijken. Ze kunnen dan meedoen en kijken of ze het voetballen bij UDO leuk vinden. Als de beginnertjes nog geen voetbalschoenen hebben, is dat meestal geen probleem. UDO heeft altijd wel voetbalschoentjes liggen om mee te oefenen. Op zaterdag wordt de Ukkies groep getraind onder leiding van Wout de Graaf en Stefan Stoeken. De eerste Ukkies–trainingen van dit seizoen beginnen op zaterdag 26 augustus.
Kinderen die zes jaar worden stromen in bij het Jongens onder 8 voetbal, het vroegere F- pupillenvoetbal. De oudere kinderen stromen natuurlijk in op hun eigen leeftijdsniveau. De trainingen voor de zes tot en met negenjarigen zijn op woensdagmiddag. Ieder nieuw lid krijgt de eerste maanden de gelegenheid om te komen 'proberen' bij UDO.


Voor informatie over UDO: ledenadministratie@vvudo.nl of www.vvudo.nl.


Fusiewebsite Vv Oegstgeest en UDO online

voetbal n De afgelopen weken is er hard gewerkt aan een fusiewebsite van voetbalclubs Vv Oegstgeest en UDO waar leden en geïnteresseerden antwoord op al hun vragen kunnen krijgen. Vanaf deze week is de nieuwe website (www.sv-fusie.nl) officieel beschikbaar.

Op deze site vindt men antwoord op vragen als: 'Wanneer gaan de clubs fuseren?' 'Wat zijn de kosten van het Voscuyl-project?' 'Hoe zit het met het eigen clubgevoel en de clubcultuur?' en 'Hoe kan ik helpen de fusie tot een succes te maken?'

De clubnaam van de nieuwe vereniging staat nog niet vast. Eerder bracht de fusiebegeleidingscommissie de naam 'OVV De Vossen' naar voren. Deze naam viel bij veel leden van beide clubs niet in de smaak.
Daarom start één dezer weken een procedure waarbij de leden kunnen beslissen over de nieuwe naam.

Zie de website over de voorgenomen fusie: www.sv-fusie.nl

Afbeelding