Afbeelding
Foto:

Open Monumenten & Osger Weekend 2017 – voor jong en oud

cultuur n Tijdens het Open Monumenten & Osger Weekend van zaterdag 9 en zondag 10 september zijn - verspreid over de verschillende locaties - veel activiteiten speciaal voor kinderen.

Bij de Volkstuinvereniging De Groenerie zijn het hele weekend rondleidingen en vertelt een imker op de bijentuin over het leven van een bijenvolk. Bij het Groene Kerkje is op zaterdag en zondag een gezinsspeurtocht Van verleden naar heden en kunnen kinderen knutselen met kistjes. Op zondag kunnen kinderen van 14.00 tot 15.00 uur op het gemeentehuis deelnemen aan een politieke bingo onder leiding van burgemeester Jaensch in het kader van de Dag van de Democratie en zijn bij Kasteel Oud-Poelgeest tal van kinderspelen. Bij Molen 't Poeltje start diezelfde dag om 11.00 uur een wandeling voor kinderen. Wandelschoenen (en eventueel verrekijker) gewenst. Zaterdag tenslotte, geeft kunstenaar Casper Prager drie workshops maskers maken in de Bibliotheek. De maskers krijgen een mooie plek in de Glazen Kunstkist. Leeftijd 6 tot 12 jaar. De workshops starten om 12.30, 13.45 en 15.00 uur. Opgeven via workshopmaskersmaken@outlook.com en vermeld welke tijd je voorkeur heeft.

Het hele weekend kunnen kinderen bij inlevering van een ingevulde speurtocht, een gratis ijsje ophalen bij IJssalon Tutti-Frutti (Geverstraat 59) (archieffoto Willemien Timmers). De speurtocht wordt met het programmaboekje verspreid en is tevens te downloaden via www.osger.nl.

Voor meer informatie over het Open Monumenten & Osger Weekend 2017: het programmaboekje is vanaf 24 augustus (gratis) te verkrijgen bij het gemeentehuis, de Oegstgeester boekhandels, de bibliotheek, K&O, diverse winkeliers en tijdens het weekend, op de deelnemende locaties. Het programma is vanaf die datum ook te vinden op www.osger.nl.