Serviesgoed uit Zuid-Afrika. | Foto Hans Twilt
Serviesgoed uit Zuid-Afrika. | Foto Hans Twilt Foto: Hans Twilt

Zuid-Afrikaweek in de Wereldwinkel

fairtrade n Deze week verkeert de Wereldwinkel Zuid-Afrikaanse sferen. Maar voor de echte sfeer moeten klanten op vrijdag- of zaterdagmiddag komen.

Zij kunnen dan letterlijk en figuurlijk proeven van dit mooie land: ze worden verwend met Zuid-Afrikaanse muziek, hapjes en biologische wijn. Een aantrekkelijke kortingsactie (de hele week) hoort er natuurlijk bij.

Zuid-Afrika heeft vele gezichten. Het land is rijk aan natuur en cultuur. Tegelijk heerst er ook grote armoede en rassenongelijkheid. Fairtrade helpt veel mensen, vooral vrouwen, die er vaak alleen voor staan. Europese fairtrade importeurs doen meer dan alleen spullen inkopen. Ze hebben geregeld direct contact met de producenten, stimuleren en ondersteunen hen. Dit geeft de kleine ondernemers een opening naar een betere toekomst voor zichzelf en hun gemeenschap. De mensen zijn vindingrijk en weten met weinig veel te maken. Goedkope grondstoffen en afvalproducten als lege flessen en oud metaal, worden (meestal met de hand) omgewerkt tot kleurrijke en originele kunstnijverheidsproducten. In onze Nederlandse huizen zijn het mooie sfeermakers met een verhaal.

Acties

Kaarsen in vele kleuren en maten zijn een bekend artikel uit Zuid-Afrika, maar het assortiment dat uit dit land komt is breed. Het loopt van serviesgoed tot specerijenmengsels en van beeldjes en lampjes tot glaskunst. De hele week krijgen klanten tien procent korting op al deze artikelen. Ook producten uit Swaziland vallen onder de actie.
Daarnaast zijn er de hele week ook aantrekkelijke zomerkoopjes uit andere delen van de wereld.

Vrijwilligers

Wie voor dit nieuwe seizoen een leuke en nuttige besteding van de vrije tijd zoekt, kan als vrijwilliger terecht bij de Wereldwinkel. Loop gerust eens langs de Lange Voort voor meer informatie.