Afbeelding
Foto:

Vierdaagse II

Wandelen n Tim Helming en Melanie Stokhof uit Oegstgeest hebben in hun handbewogen rolstoel deel genomen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Tim deed in 2004 al eens mee met de 40 kilometer per dag en deed dit jaar de 50 kilometer. Melanie deed dit jaar voor de zesde keer op rij succesvol de 40 kilometer per dag.

De Nijmeegse Vierdaagse is een aaneenschakeling van hoogtepunten en bijzondere ontmoetingen. De derde dag was dit jaar wel extra zwaar door de hevige regenval in de ochtend. Maar ook deze dag waren ze op eigen kracht op tijd weer binnen. "Melanie heeft door preventief tapen geen blessures," vertelt Tim. "Ik heb last van een van mijn duimspieren. Dat is ontstaan tijdens de derde dag en was erg vervelend op de laatste dag.

Tijdens de plensbuien hebben we ons wel een paar keer afgevraagd wat er ook alweer zo leuk is aan de Vierdaagse, maar snel daarna kwam de sfeer er weer goed in. Mede dankzij de groepen militairen die deelnemen. Mijn moeder verzorgde met haar vriend het vervoer van en naar de start en een lunch-post halverwege."