Op de Abtspoelweg was het afgelopen weken een komen en gaan van vakmensen. | Foto Willemien Timmers
Op de Abtspoelweg was het afgelopen weken een komen en gaan van vakmensen. | Foto Willemien Timmers Foto:

ASC kijkt uit naar nieuwe lokatie in Overveerpolder

voetbal n Over 31 dagen, op zaterdag 26 augustus, verhuizen ASC en Ajax Cricket naar Sportpark Overveer. De afgelopen weken was het daarom buitengewoon druk in de polder. Dagenlang stonden tal van aannemers en vaklieden met hun busjes geparkeerd aan de Abtspoelweg.

Door Willemien Timmers

In en rond het nieuwe clubhuis werd door iedereen hard gewerkt om op alle terreinen de puntjes op de i te zetten voor de grote opening.

Tijdens de Grand Opening op 26 augustus worden er op het nieuwe sportpark gedurende de dag tal van activiteiten georganiseerd.
Naast de officiële opening is er de wedstrijd ASC 1 tegen Lucky Ajax. Hierin spelen veel grote namen uit het verleden van de Amsterdamse club. Bij de opening van het nieuwe complex zal ook het nieuwe clublied gezongen worden, dat inmiddels al op de website te vinden is. De feestdag zal met een spetterend feest worden afgesloten.

"2017 zal één van de meest bijzondere jaren in de 125 jaar lange geschiedenis van onze vereniging zijn. Na 100 jaar zullen we ons terrein aan de Duivenvoordestraat, waar wij en duizenden mensen voor ons met veel plezier gecricket en gevoetbald hebben, verlaten en verruilen voor een nieuwe locatie, Sportpark Overveer. Een nieuwe locatie waar voetbal en cricket na 40 jaar weer samenkomen. Een nieuwe plek. Maar onze cultuur - met alle tradities - nemen we mee," aldus voorzitter Matthijs Huizing in het jubileumboekje.

Omdat ASC pas na de opening op 26 augustus gebruik mag maken van de nieuwe velden, beginnen de reguliere trainingen pas op maandag 28 augustus. Op woensdag 23 augustus wordt er voor JO8 tot JO11 wel al een pre-openingstoernooi gehouden op het nieuwe complex.

De teamindelingen van ASC voetbal zijn dit jaar wat anders opgebouwd dan normaal. "Vanwege de grote toestroom van nieuwe leden en de aanwezigheid van enkele nieuwe trainers hebben wij ervoor gekozen de (oudere) selectieteams nog niet uit te selecteren. Het selectieproces zal in augustus zijn aanvang nemen, zodat er nog genoeg tijd is om voor de start van de competitie de teams klaar te hebben," laat de club op zijn website weten.