Afbeelding
Foto: Ingrid de Wilde

Straatrover aangehouden

politie n Politieagenten hielden donderdag 20 juli om even over half twaalf 's avonds op de Willem Einthovenstraat (dat is de straat waar ook museum Corpus aan gelegen is) een straatrover aan.

De agenten hadden een melding gekregen dat twee jongens een straatroof pleegden. Toen ze een onderzoek instelden, zagen ze dat twee jongens er rennend vandoor gingen.

In de struiken langs de straat troffen de agenten een van de jongens aan. Ze brachten de verdachte, een 17-jarige Katwijker, naar het politiebureau. De politie trof de tweede verdachte niet aan, maar stelt een onderzoek in naar zijn identiteit.


Puur Festival

feest n Op 29 juli vindt Puur Festival weer plaats bij de Klinkenbergerplas.

Puur is het grootste dance-festival van omgeving Leiden. Nadat het Puur-debuut vorig jaar bij de plas een bijzonder geslaagde editie opleverde, gaat de organisatie graag op deze locatie door.

Waren er vorig jaar met house, techno en hits al drie verschillende muziekstijlen te horen, dit jaar komt er nog een liquid/drum&bass stage bij, gehost door de Leidse Breakbeat Community. Ook Leidse organisatie Doorgedraaid geeft acte de presence en verzorgt naast aankleding ook de techno-stage.


Filmmiddag

film n Op vrijdag 28 juni is er een Radius filmmiddag.

We kennen allemaal de charmante Jackie Kennedy, in haar mooie Chanel pakjes. Maar vandaag in de film zien we haar in de vijf dagen na de moord op haar man, in een heel andere rol. Te midden van chaos en verbijstering. De erfenis, beseft ze, daar is het nu om te doen. Hoe zal men zich JFK herinneren? Als degene die de Cuba-crisis oploste, of als de president die 'm veroorzaakte? Er is te weinig bereikt, te weinig om de 35ste president bij te zetten tussen de groten. Jackie ziet een kans, dwalend door de lege gangen van het Witte Huis: de begrafenisprocessie moet even groots worden als die van Lincoln. Met koets en paarden, dwars door Washington. Met wereldleiders, een rouwende Jackie en camera's. Dat is de opdracht die ze zichzelf stelt, het verdriet dempend met wodka en sigaretten.
De film zou ook: 'De weduwe die niet wilde wijken' kunnen heten.

Plaats: Dorpscentrum. Tijd: 14.30 u (zaal open 14.00 u). Toegang: € 5,-.